Pikkuleijonat MM-kultaan jännittävien vaiheiden jälkeen

Gamblers leijonat

Suomen on voittanut nuorten alle 18-vuotiaiden MM-kultaa Venäjällä. Finaalissa nuoret Leijonat kaatoi turnauksen suosikkeihin kuuluneen USA:n maalein 3-2.

Suomi aloitti finaalin loistavasti, kun joukkue teki avauserän puolivälissä kaksi ylivoimamaalia nopeaan tahtiin ja siirtyi 2-0 johtoon. Ensiksi ylivoimalla onnistui Rasmus Kupari ja heti perään Kaapo Kakko. Molemmissa maaleissa syöttäjinä toimi puolustaja Antoni Honka.

Erän vanhetessa USA pääsi paremmin peliin mukaan ja kavensi avauserän lopussa Patrick Gilesin maalilla pelin 2-1.

Toinen erä oli tasaista pelaamista vaikka USA  erää hienokseltaan hallitsi. Erässä nähtiin yksi maali ja siitä vastasi USA tasoittamalla pelin 2-2 Trevor Janicken maalilla. Tämän jälkeen pelattiin pitkään ilman maaleja vaikka molemmilla joukkueilla olikin omat paikkansa. Suomen maalilla Justus Annunen piti torjunnoilla USA:n vailla maaleja ja jatkoi siitä mihin välierissä. Ottelun ratkaisu nähtiin vajaat kymmenen minuuttia ennen loppua, kun Suomi iski alivoimalla. Jesperi Kotkaniemi ja Niklas Nordgren pääsivät 2 vs 1 ylivoima hyökkäykseen ja Kotkaniemi pelasi Nordgrenille avopaikan ja nuorukainen laittoi kiekon varmasti reppuun. Lopussa Suomi puolusti uhrautuvasti ja kesti USA:n yritykset vaikka ei Suomi oikeastaan joutunut lopussakaan todelliseen testriin muutamista USA:n paikoista huolimatta.

Suomi pelasi upeat MM-kisat häviämättä turnauksessa peliäkään ja voittamalla upeasti kaikki seitsemän ottelua.Finaalin voitto maistui sikälikin hyvälle, koska viime vuonna Suomi kärsi finaalitappion juuri USA:ta vastaan, joten nyt saatiin hieno revanssi. Suomen hyökkääjää Niklas Nordgren voitti kisojen maalipörssin 8 maalillaan ja muutenkin Suomen ykköskenttä oli kisojen parasta antia tehden tehoja ottelusta toiseen ja ratkaisi otteluita juuri silloin, kun sitä eniten tarvittiin.