Scroll Top

Jääkiekko – Suomalaispelaajat voittivat Turkin ja Malesian mestaruudet

Jääkiekkoa pidetään pienenä lajina mitä harrastetaan vain muutamissa kymmenissä maissa. Otsikoissa näkyy yleensä, jos suomalainen on voittanut esimerkiksi Ruotsin, Sveitsin tai Venäjän mestaruuden. Tällä kaudella kuitenkin moni tuntematon ja ehkä harrastusmielessä pelaava suomalaiskiekkoilija on voitti jonkun eksoottisen jääkiekkomaan mestaruuden.

Embed from Getty Images

Iltasanomissa oli hyvä juttu 18 -vuotiaasta Tuomas Orhasesta, joka voitti tällä kaudella Indonesian jääkiekko mestaruuden. Maassa ei ole yhtään jäähallia, mutta silti jääkiekkoa siellä pelataan kiitos tekojääratojen, joita on tasan kaksi eikä toinen sovellu edes jääkiekon käyttöön kokonsa puolesta.

Vaikka Indonesiassa pelattiin mestaruudesta ei maa vielä osallistu Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n toimintaan, mutta viime vuonna perustettu Indonesian maajoukkue pelasi maaliskuussa ensimmäistä kertaa Aasian kisoissa, joissa tuloksena oli viimeinen sija, mutta ainakin maajoukkue toiminta tuli avattua.

Embed from Getty Images

Suomeen Malesian ja Turkin mestaruudet

Suomalaisia pelasi tälläkin kaudella todella iso joukko eri maiden pääsarjoissa. Osa pelaajista on kiekkoa seuraaville tuttuja nimiä, mutta joukkoon mahtuu myös iso osa niitä, jotka ovat myös lajiniiloille täysin tuntemattomia. PEPO:ssa 2 divisioonaa pelannut Anton Peronmaa voitti tällä kaudella Turkin mestaruuden Zeytinburnun paidassa. Mies nakutti 9 peliin 34 tehopistettä. Mainittakoon, että Anton Peronmaan isä Petri Peronmaa pelasi Liigaa SaiPan paidassa 80 -luvun lopussa ja 90 -luvun alussa.

Embed from Getty Images

Suomeen tuli myös muita eksoottisia mestaruuksia, kun Janne Haapalainen ja Nikolas Sepponen voittivat Jazuran paidassa Malesian mestaruuden. Lisäksi Teemu Hinkula, Vesa Hirvonen ja Ossi Uotila voittivat Tornado Luxembourgin paidassa Luxemburgin mestaruuden.

Lähelle mestaruutta pääsivät muutamat finaaleissa pelanneet pelaajat. Islannin liigan finaaleissa pelasivat Mikko Salonen, Jussi Sipponen ja Jussi Suvanto, jotka edustivat päättyneellä kaudella Skautafelag Akureyrarnia. Viron finaaleissa puolestaan pelasivat Marko Keränen ja Atte Mikkola, jotka edustivat HC Vikingiä.

Tässä oli listattuna osa niistä pelaajista, jotka pelasivat ja voittivat päättyneellä kaudella, jonkun eksoottisen kiekkomaan mestaruuden. Vaikka yleisö seuraa vain isojen kiekkomaiden sarjoja pelaa vuodesta ja kaudesta toiseen iso lista pelaajia esimerkiksi Virossa, Tanskassa, Turkissa, Valko-Venäjällä, Puolassa tai vaikka Ukrainassa.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.