Henri Kontinen ja John Peers kokivat kirvelevän tappion Wimbledonin puolivälierässä

Gamblers Tennis  8 nadal

Suomen Henri Kontinen ja hänen australialainen parinsa John Peers taipuvat hyvän taistelun jälkeen Wimbledonin nelinpelin puolivälierässä Etelä-Afrikan Raven Klaasenille ja Uuden-Seelannin Michael Venukselle erin 2-3 (6-4, 3-6, 7-6, 4-6, 3-6). Kamppailu oli edellisen ottelun tapaan todella pitkä ja kesti peräti yli kolme tuntia.

Kontinen ja Peers aloitti kamppailun loistavasti ja varsinkin  kaksikon syöttö toimi ottelussa todella hyvin. Avauserän ratkaisu nähtiin viidennessä pelissä, jossa Kontinen ja Peers pystyi ottamaan tärkeän murron, jonka ansiosta pari marssi erävoittoon luvuin 6-4. Toisen erän kaava oli hyvin samanlainen ja molempien parien syöttö toimi mallikkaasti. Avauserän tapaan myös toisessa erässä nähtiin syötönmurto ja tällä kertaa sen pystyi ottamaan Klaasen ja Venus ja näin kaksikko tasoitti erävoitot 1-1.

Kolmannessa erässä peli jatkui edelleen todella tasaisena eikä syötönmurtoja nähty, joten erässä edettiin aina tie breakiin asti. Siinä Kontinen ja Peers jatkoivat vahvoja otteitaan kuten myös turnauksen aiemmissa tie breakeissa ja kaksikko vei katkaisupeklin pistein 7-2 ja näin kolmas erä parille luvuin 7-6.

Neljännessä erässä ei mikään juuri muuttunut ja molemmat parit jatkoivat loistavia. Klaasen ja Venus oli kuitenkin ratkaisuhetkillä parempia ja kaksikko pystyi erän kymmenennessä pelissä ottamaan murron, jonka turvin he ottivat erävoiton luvuin 6-4.

Ratkaisevassa viidennessä erässä turnauksen kolmanneksi sijoitettu Klaasen ja Venus oli jälleen ratkaisuhetkillä terävämpiä ja pystyivät ottamaan tärkeän murron erän kuudennessa pelissä. Kun tämän jälkeen parin oma syöttö pysyi vahvana ratkaisi kaksikko kamppailun heti ensimmäisellä ottelupallolla ja näin viides erä parille Klaasen -Venus luvuin 6-3 ja koko ottelu siis erin 3-2.

Vaikka Kontinen ja Peers kärsivät kirvelevän tappion oli Wimbledonin turnaus kuitenkin kokonaisuudessaan parille todella onnistunut.. Pitää kuitenkin muistaa, että kaksikko oli vaarassa tippua jo toisella kierroksella, mutta nousivat kuitenkin upeasti kuuden ottelupallon takaa lopulta voittoon. Lisäksi puolivälieriin yltäminen Gran Slam turnauksessa on aina kunnioitettava suoritus.