Scroll Top

LIIGA: KalPa kiinnitti kanadalaisen tehopuolustaja Mathew Maionen

KalPa_logo.svg

KalPa kiinnitti kanadalaisen tehopuolustaja Mathew Maionen

KalPa on kiinnittänyt vasemmalta puolelta laukovan puolustaja Mathew Maionen. Kanadan ja Italian passit omaavan pelaajan sopimus kattaa ensi kauden.
Parhaassa iässä oleva kiekollinen puolustaja”

Mathew Maione (26) pelasi juniorisarja OHL:n jälkeen neljä kautta Kanadan yliopistosarja CIS:ssä, minkä jälkeen hän siirtyi ECHL:ään. Siellä puolustaja pelasi kaksi vahvaa kautta, tehden ensin 69 otteluun pisteet 14+29=43 sekä seuraavalla kaudella 70 otteluun pisteet 11+43=54 ja pudotuspeleissä 26 ottelun pisteet olivat 6+17=23. Jälkimmäisellä kaudella hän voitti puolustajien pistepörssin sekä syöttöpörssin ja valittiin niin sarjan parhaaksi puolustajaksi kuin myös tähdistökentälliseen. Kausi päättyi ECHL:n finaaleihin.

Mitoiltaan 178 cm / 88 kg oleva Maione siirtyi viime kaudeksi Slovakiaan HC Banska Bystrican joukkueeseen, missä huippukausi tuotti 55 otteluun pisteet 10+47=57 ja pudotuspeleissä yhdeksään otteluun pisteet 3+6=9. Kanadalainen voitti Slovakian Extraligan syöttöpörssin ja oli pistepörssissä kolmas sekä voitti puolustajien maali-, syöttö- ja pistepörssit. Mestaruuden voittaneen HC Banska Bystrican joukkueessa hän oli runkosarjassa paras pistemies ja paras syöttäjä.

– Maione on pelannut kovilla tehoilla kolme edellistä kautta ja kyseessä on parhaassa iässä oleva, viime kausina isoin askelin kehittynyt puolustaja. Hänellä on jo kokemusta eurooppalaisista kaukaloista erinomaisella menestyksellä ja uskomme, että hän sopeutuu hyvin ensi kauden joukkueeseemme. Mathew tuo erittäin hyvin liikkuvana puolustajana lisää luovuutta joukkueemme hyökkäyspelaamiseen sekä ylivoimapelaamiseen, toteaa toimitusjohtaja Toni Saksman.

Joukkuetta vahvistetaan vielä neljällä pelaajalla

KalPa tulee täydentämään Liiga-joukkuettaan vielä neljällä pelaajalla, sisältäen kärkiketjuihin keskushyökkääjän ja laitahyökkääjän sekä syvyyspelaajiksi keskushyökkääjän ja puolustajan.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.