Scroll Top

Liiga – SaiPa saa vieraita Vaasasta

Torstaina pelataan SM-liigassa kolmen ottelun kierros. Tässä ennakossa pureudutaan Lappeenrannassa käytävään SaiPan ja Sportin väliseen mittelöön. Viime kaudella Sport voitti kaikki neljä joukkueiden välistä kohtaamista, joten kotijoukkueella riittää varmasti nälkää illan ottelussa.

Ennakkoasetelmat

SaiPan alkukausi on ollut kaikkea muuta kuin helppo. Pisteitä ei ole tullut toivottuun tyyliin ja edellisessä ottelussa HPK vastaan joukkue oli täysin vastaantulija. Hyökkäyspelaamisesta ei ollut tietoakaan ja joukkue joutui pelaamaan pitkiä painostus jaksoja omissa. Puolustuspelin kanssa on myös riittänyt alkukaudesta ongelmia, mutta viime otteluissa se on kuitenkin ruvennut näyttämään jo paremmalta. Tällä hetkellä joukkue tarvitsee ensisijaisesti voittoja, joka aukaisisi lukkoja niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Embed from Getty Images

Erikoistilannepelaamisen pitää parantua mikäli joukkue mielii voitosta taistella. Edellisissä otteluissa joukkueen on ollut vaikea saada edes pakkopeliä käyntiin ylivoimalla. Joukkueen materiaali kyllä riittää laadukkaaseen ylivoimapeliin, ja eritysesti hyökkäyskaksikko Matti Järvinen-Curtis Hamilton on tehnyt alkukaudesta vahvaa tulosta. Hamilton johtaa tällä hetkellä koko liigan maalipörssiä yhdeksällä osumallaan. Joukkue tarvitsi myös loukkantumisista kärsivää ykkösmaalivahti Jussi Markkasta kokoonpanoon. Tuuraaja Jussi Olkinuora on toki pelannut hyvin, mutta puolustus tuntuu silti luottavan enemmän kokeneeseen Markkaseen.

Embed from Getty Images

 

Sportin alkukausi on ollut todella vahva ja joukkue löytyy tällä hetkellä sarjasta sijalta neljä. Sport on ollut erityisesti vieraskentällä todella vahva ja joukkue on hävinnyt seitsemästä vieraspelistään vain yhden. Tiistaina se kaatoi vaiherikkaiden vaiheiden jälkeen KalPan Kuopiossa viisi-neljä lukemin.

Hyvästä pistesaldostaan huolimatta Sportin on ollut vaikeuksia pelata ehjää kuusikymppistä. Tiistain ottelussa KalPaa vastaa joukkue hukkasi kolmen maalin johdon ja oli todella lähellä jäädä kokonaan ilman pisteitä. Johtoasemassa joukkue tuntuu antavan liian helposti pelin hallinnan vastustajalle.

Siinä missä SaiPa on tuskaillut erikoistilannepelaamisen kanssa niin Sportilla tätä ongelmaa ei ole ollut. Sportin ylivoima on pystynyt tekemään kiitettävästi tulosta ja edellisessä ottelussa joukkue teki kaksi ylivoimamaalia. Jos Sportin ylivoima on ollut hyvää niin alivoima on ollut vieläkin parempaa. Sport on pystynyt tappamaan jäähyjä kovalla prosentille ja alivoima onkin Jypin jälkeen sarjan toiseksi parasta.

Joukkue myös vahvistui tällä viikolla, kun Ilveksessä alkukauden pelannut Joonas Vihko liittyi vaasalaisryhmään. Vihko tuo varmasti kokemuksellaan lisää ratkaisuvoimaa joukkueeseen. Mies on tosin kärsinyt viime aikoina loukkaantumisista, joten pelaaminen torstain ottelussa on epävarmaa

Arvio

Ottelun lähtökohdat huomioon ottaen Sport lähtee illan kamppailuun suosikkina. SaiPa on ollut yleensä kova kotijoukkue, mutta tällä kaudella sekin taika on murtunut. Avausmaalin merkitys tulee olemaan iso illan ottelussa, jos kotijoukkue saa hyvän alun otteluun voi kamppailusta tulla Sportille vaikea. SaiPan pakka on ollut alkukaudesta niin sekaisin, että betseihin kannattaa pelata niukkaa vierasvoittoa.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.