Scroll Top

Jääkiekon MM-kisat – Leijonat hakee päätöspelissä lohkovoittoa USA:ta vastaan

lätkä

Leijonat pelaa tänään lohkon päätöskamppailussa USA:ta vastaan. Ottelulla on isot panokset, sillä voittamalla varsinaisella peliajalla Leijonat varmistaisivat lohkovoiton itselleen, mutta tappio taas saattaisi suurella todennäköisyydellä tiputtaa joukkueen lohkossa lopulta neljänneksi. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran viime vuoden MM-kisoissa ja silloin Suomi tiputti USA:n jatkosta puolivälierissä. Tämän päivän ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo kello 13:15.

 

Ennakkoasetelmat päivän otteluun

Suomi

Leijonien viimeaikaiset otteet ovat olleet todella epätasaisia, sillä hyvää peliä on seurannut järjestään huono ottelu, Tästä hyvänä esimerkkinä käy loistavan Kanada-pelin jälkeen kärsitty tappio Saksalle ja samoin kävi myös Norjasta otetun murskavoiton jälkeen Tanskaa vastaan.

Mielenkiintoista on nähdä, millä taktiikalla Suomi otteluun lähtee, koska voittoa olisi haettava pienelle riskillä, koska lohkovoitto on suuri etu puolivälieriin lähdettäessä, mutta ei lohkon kakkossija myöskään huono juttu olisi, mutta sekin vaatii joukkueelta jatkoaikavoittoa.

Suomelle on kisoissa sopinut vastaan isot maat kuten Kanada, joten luottavaisin mielin voi joukkue otteluun lähteä.

Embed from Getty Images

Jäähyjä Suomen on ottelussa vältettävä, koska USA:lla on kisojen selvästi paras ylivoima: lähes 42 prosenttista ja myös tehtyjä yv maaleja on USA:lla eniten, joten tasakentällisin olisi Suomen syytä pelata tai ainakin välttää tyhmiä hyökkäyspäässä otettuja jäähyjä.

Lauri Marjamäki on viilannut pikkuisen ketjuja päivän kamppailuun. Eeli Tolvanen nousee Kasperi Kapasen tilalle ykkösketjuun ja Kapanen puolestaan siirtyy kolmosketjuun. Maalilla aloittaa turnauksessa hyvin esiintynyt Harri Säteri.

USA


USA lähtee loistavasta tilanteesta päätösotteluun. Joukkue johtaa lohkoa eikä ole hävinnyt kisoissa vielä peliäkään. Tosin ei jenkit ole, joka peliä niin vakuuttavasti pelannut. Tästä osoituksena vaikea ottelu Latviaa vastaan, joka meni aina jatkoajalle asti.

USA tuskin muuttaa pelisapluunassaan mitään ja miksi muuttaisi, kun homma toimii ottelusta toiseen tuolla systeemillä. Joukkueen ykkössentteri on tosin vaihdellut, mutta viime pelissä sentterinä pelannut Nick Bonino onnistui hyvin ja ykkösketju Kane-Bonino-Atkinson teki Norjaa vastaan kahdeksan pistettä, joten Suomi saa olla varuillaan tuon kentän kanssa  ja erityisesti Patrick Kanen, joka voi henkilökohtaisella taidollaan ratkaista pelin joukkueelleen.

Embed from Getty Images

Erikoistilannepelaaminen on toiminut joukkueella läpi kisojen ja erityisesti ylivoima on ollut kunnossa, sillä se on turnauksen parasta niin kuin jo edellä mainittiin. Myös alivoima on ollut hyvää; prosenttien valossa turnauksen neljänneksi parasta

Arvio

Ennakkoon todella tasainen ottelu johon USA lähtee niukkana suosikkina. USA:n on helppo myös lähteä otteluun, koska kaikki paineet ovat Suomella. Leijonat tarvitsisivat samanlaisen alun kuin Kanada vastaan niin pelistä on lupa odottaa hyvää. Gee veikkaa, ettei Suomi lohkovoittoa ota vaan ottelu menee jatkoajalle ja sitä kautta voi lohkon kakkospaikka tulla Leijonille.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.