Scroll Top

NHL – Patrik Laine tehtaili hattutempun ja Floridan Juho Lammikko teki hurjilla tehoillaan seurahistoriaa

Suomalaispelaajat tekivät totutusti tehoja viime yön NHL -kierroksella, mutta isoimmat otsikot keräsivät Winnipegin Patrik Laine sekä todellinen yllättäjä Floridan Juho Lammikko, joka pelasi unohtumattoman ottelun Ottawa Senatorsia vastaan.

 

Patrik Laine hurjassa iskussa – Uran kuudes hattutemppu syntyi Vancouverin verkkoon

Patrik Laine kuittaili syksyn aluksi Vancouverin konsolikiellosta, josta nousi todellinen media myrsky Pohjois.Amerikassa. Epäiltiin, että Vancouverin pelaajat kostavat Laineelle tämän irvailut seuraa koskevista kommenteista, mutta toisin on käynyt. Laine on ollut tilanteen herra koko kohun ajan ja viime yönä saatiin oiva esimerkki suomalaisen kylmäpäisyydestä, kun Laine teki hattutempun vierasottelussa Vancouveria vastaan. Lisäksi tamperelaisen hattutemppu oli niin sanottu puhdas hattutemppu, kun hän teki kolme peräkkäistä maalia 6-3 voittoon päättyneessä ottelussa. Laine on kurittanut tällä kaudella Vancouveria joukkueiden kahdessa kohtaamisessa yhteensä neljällä maalilla, joka on oiva tapa hiljentämään vastustajan leiriä.

Embed from Getty Images

Laineen tekemä 4-1 johtomaali oli miehelle kauden ensimmäinen tasakentällisin syntynyt maali. Mies ehti pelata peräti 18 ottelua ilman tasakentällisin syntynyttä maalia. Laineen toinen maali oli Jetsin koko hyökkäysketjun taidonnäyte, jossa Vancouverin pakka sahattiin kauniisti poikki ja Laine päätti hyökkäyksen loistavalla laukauksellaan. Illan kolmannen maalinsa hän sinetöi tyhjiin vajaat kaksi minuuttia ennen loppua. Hattutemppu oli suomalaishyökkääjän uran kuudes NHL:ssä. Kolme ensimmäistä syntyi tulokaskaudella, yksi viime kaudella ja tätä edellinen marraskuun alussa pelatussa ottelussa Helsingissä.

Embed from Getty Images

 

Juho Lammikko teki Florida Panthersin seurahistoriaa

Viime yön huikein suomalaispelaaja oli Florida Panthersin tulokaspelaaja Juho Lammikko, joka pelasi ikimuistoisen ottelun Ottawa Senatorsia vastaan. Nelosketjussa pelannut Lammikko oli hurjalla pelipäällä ja keräsi ottelussa peräti tehot 0+4. Samalla noormarkkulainen teki Floridan Panthersin seurahistoriaa, sillä Lammikosta tuli ensimmäinen tulokaspelaaja, joka on pystynyt tekemään yhdessä ottelussa neljä syöttöpistettä. Samalla hänestä tuli Floridan seurahistorian neljäs tulokaspelaaja, joka on tehnyt neljä tehopistettä yhdessä ottelussa.

Lammikon hienoa iltaa kuvaa hyvin se, että kaikki hänen neljä syöttöään olivat niin sanottuja ykkössyöttöjä, joten loistava iltapuhde lupaa varmasti lisää peliaikaa myös jatkossa.

Ottelussa oli hyvin esillä myös joukkueen ykkössentteri Aleksander Barkov, joka teki ottelussa tehot 1+1.

Embed from Getty Images

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.