Eckhoff pikakilpailun voittoon Anterselvassa – Mäkäräinen kolmella sakolla 26

Ampumahiihdon maailmancupin kuudes kisaviikonloppu Anterselvassa, Italiassa alkoi torstaina naisten pikakilpailulla.

Kilpailun voiton vei Tiril Eckhoff. Norjalainen suoriutui ampumapaikalta puhtaasti. Tämä oli Eckhoffin ensimmäinen onnistunut kisa tällä kaudella, joka on muuten mennyt hänellä heikosti. Toiseksi tuli Saksan Laura Dahlmeier jäätyään Eckhoffista 12 sekuntia ja kolmannen sijan nappasi Tshekin Veronika Vitkova jääden voittajasta 20,6 sekuntia.

Suomalaisittain kilpailun meni heikosti. Viime sunnuntaina kauden ensimmäisen osakilpailuvoiton napannut Kaisa Mäkäräinen ja viikon kilpailutauolta paluun tehnyt Mari Laukkanen epäonnistuivat ampumapaikalla. Mäkäräiselle tuli kolme sakkoa ja Laukkaselle peräti neljä. Molemmille tuli kauden huonoin sijoitus. Mäkäräinen oli 26:s ja Laukkanen vasta 77:s.

Sen sijaan kisan kolmas suomalainen Laura Toivanen onnistui saavuttaen kauden ensimmäiset pisteet ollen 33:s. Toivaselle tuli yksi ohilaukaus.

Huomenna ohjelmassa on miesten pikakilpailu.