Scroll Top

Liiga – SaiPa saa vieraita Turusta

Jääkiekon SM-liigassa pelataan torstaina neljän ottelun kierros.  Tässä ennakossa pureudutaan SaiPan ja TPS:n väliseen mittelöön. SaiPa on hallinnut keskinäisiä otteluita viime vuosina ja viime kaudella se veikin keskinäiset ottelut voiton kolme yksi.

Ottelun lähtökohdat

SaiPan alkukausi on ollut kaksijakoinen liigassa joukkueen peli on yskinyt pahasti, mutta CHL:n puolella joukkue on ollut voittamaton. Tiistaina se voitti CHL:n pudotuspeleissä Tapparan kypsän esityksen jälkeen maalein kaksi nolla vaikka siltä puuttui riveistä iso tukku avainpelaajia.

SaiPan alkukausi on ollut vaikea eikä joukkue ole pystynyt pelaamaan täysin ehjää 60 minuuttista.vielä kertaakaan. Viime lauantaina se kärsi Jypille selkeän viisi kaksi tappion, joten syytä olisi parantaa pelaamista jos se mielii voitoista taistella. Joukkue kärsii tällä hetkellä pahasta loukkaantumis kierteestä ja se joutuinkin peluuttamaan tiistain CHL – ottelussa puolustajia neloskentän hyökkääjinä.

SaiPan erikoistilannepelaamisen pitää parantua huomattavsti siitä mitä viime aikoina on nähty. Joukkue esitti lauantain Jyp ottelussa todella luokatonta ylivoimaa eikä alivoimassakaan ollut hirveetä hurraamista. Joukkueen prosentit niin ylivoimalla kuin alivoimalla ovat sarjan heikoimpia.

Embed from Getty Images

Ari-Pekka Selinin luotsaama TPS on aloittanut kautensa todella vakuuttavasti. Joukkue lähtee illan kamppailuun viiden ottelun voittoputkessa. TPS pelasi myös tiistaina CHL, josta tuloksena oli yksi yksi tasapeli HIFK vastaan. TPS:n pelaaminen on näyttänyt alkukaudesta todella valmiilta vaikka eletään vasta lokakuun alkua.

TPS:n parasta antia on viime aikoina ollut joukkueen kakkosketju, jossa pelaavat Ilkka Pikkarainen, Patrik Virta ja Dave Spina. Varsinkin kolmikon nuorin lenkki Virta on pelannut ennakkoluulotonta lätkää ja myös tulosta on tullut pisteiden valossa.

Vaikka TPS on ollut alkukaudesta vahva riittää silläkin tekemistä erikoistilannepelaamisen kanssa. Varsinkin joukkueen alivoimassa on parantamisen varaa.

Embed from Getty Images

Arvio

SaiPan alkukausi on ollut vaikea, mutta tiistainen CHL voitto Tapparasta antaa varmasti uskoa joukkueelle. SaiPa on jäänyt tällä kaudella vain kertaalleen ilman pisteitä kotonaan, joten TPS:llä on hikinen iltapuhde edessä. Turkulaiset ovat pelanneet viime ottelut todella vahvasti, joten se lähtee otteluun pienenä ennakkosuosikkina. Ottelupari on lähtökohtaisesti niin tasainen, että ei olisi suurikaan ihme jos voittajaa haettaisiin jatkoajan kautta.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.