Scroll Top

Pudotuspeliennakko – Eteneekö HIFK välieriin ?

Perjantaina pelataan jääkiekon SM-liigassa puolivälierien kuudennet ottelut. KalPa varmisti jo keskiviikkona oman välieräpaikkansa, mutta muissa pareissa on vielä rutkasti jännitettävää jäljellä. Runkosarjan ykkönen Tappara ja kakkonen TPS ovat omissa ottelupareissaan tukalassa tilanteessa ja tarvitsevat voitot tämän illan otteluista. Tässä ennakossa käymme läpi HIFK:n ja runkosarjassa hyvin pärjänneen TPS:n välisen koitoksen. Kotijoukkue HIFK varmistaa voitolla välieräpaikan itselleen, mutta turkulaiset koittavat tosissaan lyödä kapuloita kotijoukkueen rattaisiin

 

Ennakkoasetelmat

HIFK

SM-liigan suurimman brändin HIFK:n runkosarja oli todella vaikea ja puolivälieräsarja TPS vastaan alkoi myös yskähdellen. Joukkue on pystynyt parantamaan sarjan edetessä peliään ja se onkin voittanut ottelusarjan kaksi edellistä kamppailua. Keskiviikon ottelu Turussa oli joukkueelta jo todella laadukasta pelaamista. Ylen haastattelussa Juhamatti Aaltonen sanoikin, että joukkueen suurin vahvuus on ollut siinä, että se on pystynyt parantamaan omaa peliään mitä pidemmälle ottelusarja on edennyt. Vaikka Aaltonen itse ei ole tehnyt maalia 15 otteluun niin kasvoilta paistoi silti hymy eikä minkäänlaista ahdistusta ollut havaittavissa.

Embed from Getty Images

HIFK suurin vahvuus pudotuspeleissä on ollut hyökkäyspelaaminen ja varsinkin  hyökkäysmateriaalin leveys. Joukkue oli sarjassa voitoin kaksi-yksi tappiolla, mutta joukkue ei tästä painetta ottanut vaan on pelannut tämän jälkeen kahdessa viime ottelussa todella hyvää jääkiekkoa. Joukkue on tehnyt kahdessa viime pelissä yhteensä 8 maalia, joka on todella kova lukema pudotuspeleissä. Joukkueen asenteesta kertoo paljon se, että keskiviikon vierasottelussa se oli avauserän jälkeen 2-0 tappiolla, mutta pystyi pelaamaan kaksi viimeistä erää todella kypsästi ja otti ansaitun 5-2 voiton itselleen. Erityisesti joukkueen ykköskenttä Puustinen-Hintz-Rask oli edellisessä ottelussa pelipäällä ja ratkaisi voiton HIFK:lle ottelun kolmannessa erässä. Varsinkin kolmikon nuorin pelaaja Roope Hintz osoitti kypsää pelaamista ja teki ottelussa tehot 1+2.

HIFK on ollut pudotuspeleissä myös äärettömän kova kotijoukkue, joten Antti Törmäsen suojatit voivat lähteä tärkeään otteluun luottavaisin mielin. Mikäli joukkue pystyy pelaamaan yhtä nousujohteisesti mitä tässä ottelusarjassa on nähty on HIFK hyvin lähellä välieräpaikkaa.

Embed from Getty Images

TPS

TPS pelasi loistavan runkosarjan ja se aloitti myös pudotuspelit HIFK vastaan hyvin. Parissa viime pelissä on kuitenkin näkynyt materiaalin kapeus ja joukkueesta on ollut aistittavissa väsymystä. TPS on joutunut kuormittamaan avainpelaajia aivan liikaa ja tämä nähtiin esimerkiksi edellisessä Helsingin ottelussa, jossa Henrik Tallinder pelasi hurjat 37 minuuttia. Avainpelaajien liian kovat peliminuutit näkyvät surutta pitkässä pudotuspelisarjassa ja tätä HIFK on pystynyt hyödyntämään.

Embed from Getty Images

Toki TPS:llä on vielä kaikki saumat jatkoon, mutta tekemisen kaukalossa on parannuttava huomattavasti ja joukkueen on pelattava ehjä 60 minuuttinen perjantaina. Puolustaja Henrik Tallinder sanoikin edellisen ottelun jälkeen, että joukkueen toinen erä oli todella paskaa pelaamista. Onneksi turkulaisten pelaamisessa on paljon positiivisia asioita esimerkiksi joukkueen kärkiketjut pystyvät tekemään tulosta illasta ja ottelusta toiseen. Nuoriso-osastosta Patrik Virta on esittänyt todella hyviä otteita.

Avainsana illan ottelussa tulee olemaan se, miten TPS tulee otteluun alkuun. Kahdessa edellisessä Helsingin ottelussa TPS on hävinnyt kamppailun käytännössä surkeaan avauserään, jossa HIFK on päässyt kahden maalin karkumatkalle Lisäksi puolustuksen on parannuttava eikä helppoja maaleja omiin saa päästää näissä pienten marginaalien otteluissa.

Embed from Getty Images

Arvio

Ottelusarjan kuudes kamppailu, jossa pelataan todella isoista panoksista. HIFK haki keskiviikkona voiton Turusta, joten joukkue lähtee perjantai-iltaan suosikkina. HIFK materiaali on turkulaisia leveämpi eikä se joudu samalla tavalla ylikuormittamaan avainpelaajiaan. Ottelun alku näytteleen myös isoa roolia illan ottelussa. HIFK on ollut pudotuspeleissä todella hyvä kotijoukkue, joten Gee veikkaakin HIFK:lle voittoa ja sitä kautta välierä paikkaa stadilaisille.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.