Scroll Top

Tappara kohumaalilla kohti mestaruutta

HIFK ja Tappara pelasivat lauantaina viidennen finaalin Helsingissä, josta ei draamaa ja tunnelmaa puuttunut. HIFK aloitti ottelun vahvasti ja pystyi luomaan parempia paikkoja kuin vierailija Tappara. Se myös tuotti avauserässä tulosta kun Lauri Taipalus laukoi viivasta hurjan pommin ja Tappara-vahti Tomi Karhunen oli maalillaan voimaton. HIFK:lla oli avauserässä upea paikka siirtyä kaksi nolla johtoon mutta Tomi Karhunen ryösti varman maalin kahdella upealla torjunnalla ja näin erätauolle mentiin HIFK:n johtaessa 1-0.

Toiseen erään tuli sisuuntunut Tappara ja asetelmat kentällä tasoittuivat huomattavasti. Tapparalla oli hyvä paikka tasoittaa ottelu kun Veli-Matti Savinainen pääsi läpiajoon, mutta HIFK:n maalivahti Ville Husso veti maalillaan pidemmän korren. Myös HIFK:lla oli omat paikkansa, mutta joukkue ei pystynyt lisäämään johtoaan ja näyttikin pitkään siltä, että HIFK menee erätauolle maalin johdossa. Mutta sitten näytti kesken kauden HPK:sta hankittu Juhani Jasu miksi mies on liigan parhaita aloittajia. Jasu otti puhtaa satanolla aloitusvoiton ja Tapparan puolustaja Aleksi Elorinne pääsi tykittämään hurjalla lämärillään uransa avausmaalin pudotuspeleissä. Päätöserään lähdettiin siis jännittävässä tasatilanteessa 1-1.

Päätöserä oli tasainen ja molemmat pystyivät luomaan joitakin tekopaikkoja mutta pitkään näytti siltä, että edessä on finaalisarjan ensimmäinen jatkoaika. Kunnes nähtiin finaalisarjan puhutttavin tilanne, josta riittää puhetta vielä pitkään ainakin HIFK:n leirissä. Peliä oli noin reilut viisi minuuttia jäljellä kun Tapparalla oli selvästi väärä vaihto mikä jäi tuomareilta huomaamatta ja yleisön vielä viheltäessä karkasi Tapparan Jere Karjalainen läpiajoon ja laukoi tylysti Tapparan 2-1 johtoon. Todella ikävä tilanne ja tv-kuvien perusteella selvä väärä vaihto mutta se ei ole Tapparan vika, että sitä ei huomattu ja joukkue käytti armotta paikkansa hyväksi. HIFK ei  tästä enää toipunut vaikka  joukkue saikin loppuun vielä muutaman hyvän tekopaikan. Näin ollen Tappara haki arvokkaan 2-1 vierasvoiton ja siirtyi samalla ottelusarjassa 3-2 johtoon, joten mestaruus on ensi kertaa katkolla tiistaina Hakametsässä.

HIFK:n leirissä oltiin ottelun jälkeen todella tyrmistyneitä ja päävalmentaja Antti Törmänen kävi todella kuumana ottelun jälkeisessä haastattelussa. Se mitä kohua herättänyt tuomio saa aikaan vielä mediassa ja liigan sisällä, sen lähipäivät varmasti näyttävät. Miten paljon karvas tappio vaikuttaa HIFK:n  henkiseen tilaan, siihen saadaan varmasti vastaus kun sarja jatkuu tiistaina Tampereella. Vaikka Tappara voittikin kyseenalaisella maalilla Helsingissä on myös muistettava se, että kirvesrinnat ovat parantaneet peliä huimasti kahdessa edellisessä ottelussa. Jussi Tapolan suojatit ovat osoittaneet, että pystyvät nostamaan tasoa kun sitä eniten tarvitaan. Kuudes ottelu pelataan siis tiistaina Tampereella ja silloin nähdään pystyykö Tappara ottamaan sen himoitun mestaruuden vai viekö HIFK ratkaisun game seveniin.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.