Scroll Top

Katsaus alkaviin jääkiekon MM-kisoihin

image

Leijonille tulossa vahva MM-kisajoukkue

LEIJONAT

Jääkiekon MM-kisoihin on reilu viikko aikaa ja kuhina maajoukkueiden ympärillä käy kuumana. Vaikka monella maajoukkueella on tullut kieltäytymisiä niin silti joka päivä tulee uusia NHL-nimiä maajoukkueiden listoille.

Moni epäili tämän vuoden kisoja niin sanotuiksi välikisoiksi johtuen syksyn World Cupista mutta nyt näyttää kuitenkin siltä, että moni joukkue on saamassa laadukkaan ryhmän MM-kisoihin. Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen oli varmasti tyytyväinen kun Florida ja Minnesota tippuivat NHL:n pudotuspeleistä. Ainakin Floridan kaksikko Aleksander Barkov ja Jussi Jokinen on tulossa Suomen MM-ryhmään mukaan. Myös Wildin kaksikko Mikael Granlund ja Mikko Koivu pohtivat parhaillaan MM-kisoihin tulemista. Jos leijonat saisivat edes toisen edellä mainituista hyökkääjistä, paranisi hyökkäysosasto huomattavasti. Mikko Koivu oli todella hyvä NHL:n pudotuspeleissä ja mies olisi nykykunnossa todella iso apu varsinkin ylivoimalla. Wildin kolmas suomalainen Erik Haula ilmoitti, että jättää MM-kisat väliin loukkaantumisen takia. Haulalla olisi ollut varmasti käyttöä  alemmissa ketjuissa Kari Jalosen joukkueessa.

Embed from Getty Images

Tämän lisäksi kaikkien kiekkofanien huulilla on pyörinyt kysymys, ottaako Kari Jalonen liigan pudotuspeleissä loistaneen Patrik Laineen MM-kisoihin. Kari Jalonen nimesi Patrik Laineen alustavaan leiriryhmään neljän muun liigafinalistin ohella, joten nähtäväksi jää, saako Laine paikan lopullisesta kisajoukkueesta. Olihan se hienoa seurata miten hyvin tutkapari Barkov-Laine toimisi kevään kisoissa. Muutenkin ketju Laine-Barkov-Jokinen tuntuisi todella hyvältä ja voisi varmasti saada tehoja aikaan hyökkäyspäässä. Joka tapauksessa leijonat saa tänä keväänä todella kovan joukkueen jalkeille valittiin, Lainetta tai ei.

Kun kisoihin on noin viikko aikaa yksi seurattavista asioista on, mikä on suomen maalivahtikolmikko kevään kisoissa. Saako esimerkiksi loistavasti kevään pudotuspeleissä pelannut Ville Husso paikan lopullisesta kisajoukkueesta. Se on kuitenkin varmaa, valittiin kisoihin ketä tahansa niin tunteita ja puhetta valinnat tulevat herättämään joka tapauksessa kiekko faneissa.

Embed from Getty Images

Venäjä kasaa superjoukkuetta

Venäjä on saamassa kotikisoihin kovia tähtipelaajia NHL:n puolelta. Detroitin supertähti Pavel Datsjuk on ilmoittanut tulevansa MM-kisoihin ja myös seurakaveri puolustaja Aleksei Martshenko on liittymässä joukkueeseen. Myös Chicagon venäläistähdet Artemi Panarin ja Artjom Anisimov ovat ilmoittaneet tulevansa kevään MM-kisoihin. Panarin pelasi NHL.ssä huikean tulokaskauden tekemällä 77 tehopistettä, joista 30 oli maaleja. Myös Anisimov pelasi kelpo kauden tekemällä Chicagon paidassa 42 tehopistettä. Lisäksi Venäjä odottaa kisoihin Florida Panthersin puolustaja Dmitri Kulikovia, mikäli mies läpäisee seuransa lääkärintarkastuksen. Venäjän leiriryhmään liittyi jo aiemmin maalivahdit Sergei Bobrovski ja Semjon Varlamov sekä hyökkääjät Aleksandr Burmistrov, Sergei Plotnikov, Viktor Tihonov ja Nail Jakupov. Joten näyttää vahvasti siltä, että kotikisat kiinnostavat venäläispelaajia ja maa on saamassa kiven kovan joukkueen ensi viikon perjantaina alkaviin MM-kisoihin.

Embed from Getty Images

Ruotsilla hurja määrä poisjääntejä

Ruotsi sai kisoihin Detroitin Gustav Nyquistin mutta suuriman huomion ovat keräänneet poisjäännit, joita Ruotsin joukkueessa on runsaasti. Ruotsin joukkueesta kieltäytyi jo aikaisemmin Loui Eriksson sekä veljekset Daniel ja Henrik Sedin. Myös NHL:n tähtipuolustaja Erik Karlsson kieltäytyi kisoista. Tällä viikolla Ruotsi sai lisää ikäviä uutisia kun moni NHL pelaaja ilmoitti jättävänsä kevään kisat väliin. Chicagon puolustaja Niklas Hjalmarsson sekä maalivahdit Jhonas Enroth ja Henrik Lundqvist sanoivat kohteliaasti kiitos ei MM-kisoille. Ottawan hyökkääjä Mika Zibanejad oli tulossa MM-kisoihin mutta mies ei läpäissyt seuransa lääkärintarkastusta, joten kisat jäävät myös häneltä väliin. Mutta kisoihin on kuitenkin vielä aikaa ja eiköhän Ruotsi saa jalkeille kuitenkin menestyvän MM-joukkueen.

Katsaus kisojen muihin tähtiin

Kanadan joukkueessa on muutamia nuoria supertähtiä. Ehkä isoin nimi on viime kesän NHL:n ykkösvaraus Connor McDavid. McDavid NHL kausi oli rikkonainen mutta mies teki silti 45 peliin huikeat 48 tehopistettä. Myös Arizonassa hienon tulokaskauden pelannut Max Domi on kisajoukkueessa. Lisäksi Kanadalla on viime vuonna MM-kultaa juhlineesta joukkueesta Taylor Hall, Matt Duchene ja Ryan O”Reilly.  USA joukkueessa suurin huomio kiinnittyy Patrik Laineen kanssa NHL:n ykkösvarauksesta kilpailevaan Auston Matthewsin, joka pelaa ensimmäiset arvokisat aikuisten tasolla.

Embed from Getty Images


Myös Keski-Euroopan maat Sveitsi ja Saksa ovat saaneet NHL:n puolelta apuja MM-kisoihin. Sveitsin joukkueeseen liittyy Coloradon maalivahti Reto Berra ja New York Rangersin puolustaja Raphael Diaz. Lisäksi Minnesota Wildin hyökkääjä Nino Niederreiter ja Vancouverin puolustaja Yannick Weber vahvistavat Sveitsiä kevään kisoissa. Saksa puolestaan saa kisoihin Edmontonissa läpimurtokautensa pelanneen Leon Draisaitln. Draisatl pelasi päättyneellä kaudella 72 otteluun 51 tehopistettä, joten mies on varmasti todella tervetullut vahvistus Saksan MM-miehistöön. Myös hyvin Arizonassa pelannut Tobias Rieder ja kokenut Christian Ehrhoff vahvistavat Saksan MM-joukkuetta. Kokeneelle Ehrhoffille MM-kisat ovat jo kuudennet ja mies on toiminut myös Saksan joukkueen kapteenina 2013 kisoissa. Slovakia saa puolestaan kisoihin Detroit tähtensä kun Tomas Tatar ja Tomas Jurco liittyvät MM-kisajoukkueeseen.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.