Scroll Top

Jääkiekko – Leijonat kohtaa MM-avauksessaan Valko-Venäjän

Gamblers leijonat

Jääkiekon MM-kisat alkavat tänään Ranskassa ja Saksassa. Leijonat pelaa oman alkulohkon ottelunsa Pariisissa. Suomi onkin tulessa heti avauspäivänä, kun vastaan asettuu Valko-Venäjä. Suomi ja Valko-Venäjä ovat kohdanneet tiiviisti MM-kisoissa ja kolmissa edellisissä MM-kisoissa joukkueet ovat olleet samassa alkulohkossa. Viime vuonna Leijonat murskasi Valko-Venäjän lukemin 6-2, mutta 2015 ja 2014 kisoissa oli huomattavasti tiukempaa. 2015 Suomi voitti ottelun voittolaukauksilla lukemin 3-2 ja 2014 puolestaan voitto irtosi niukasti maalein 2-0.

Ennakkoasetelmat

Suomi

Lauri Marjamäen aikakausi Leijonien peräsimessä on ollut vaikea. World Cupissa ei tullut menestystä, jonka lisäksi talven EHT -turnauksissa joukkueen otteet eivät ole vakuuttaneet, joten MM-kisoissa on tulosta tultava, jotta Marjamäen uskottavuus päävalmentajana säilyy.

Embed from Getty Images

Viime v-loppuna Leijonat otti kaksi voittoa Tshekissä pelatussa EHT-turnauksessa. Vaikka voittoja tulikin niin pelilliseti Leijonat ei vielä vakuuttanut. Puolustus toimi kiitettävän hyvin, mutta hyökkäyspelaamisen kanssa on vielä tekemistä. Onneksi MM-kisojen alussa Suomen otteluohjelma on varsin suosiollinen, joten peliä pystytään kehittämään ensimmäisen kisaviikon aikana.

Suurinta vastuuta hyökkäyspäässä kantaa ykkösketju, jossa pelaa hyvin todennäköisesti kolmikko Sebastian Aho-Valtteri Filppula-Miro Aaltonen. NHL kaksikko on isossa roolissa Suomen joukkueessa, mutta ketjun kolmas lenkki Miro Aaltonen voi myös yltää kisoissa kovaan tulokseen. Mies pelasi kauden ETH -turnauksissa todella hyvin ja teki pisteitä kovalla prosentilla. Aaltonen teki 9  EHT -ottelussa 7 maalia ja 1 syötön, joten mies tuo joukkueeseen kaivattua maalintekovoimaa.

Embed from Getty Images

Maalivahtipeli on aina ollut Leijonien yksi vahvuuksista ja näissä kisoissa ykkösvahdin tonttia kantaa maajoukkuetasolla vielä kokematon Joonas Korpisalo. Viimeisen kahden kauden aikana mies on yltänyt jo NHL -tasolle ja pelannut kiven kovassa kiekkoliigassa lähes 50 ottelua. Korpisalo pelasi ensimmäiset maaottelut viime v-loppuna ja torjui muun muassa Venäjää vastaan nollapelin, joten hänen panoksestaan ei menestyminen ainakaan jää kiinni.

Valko-Venäjä

Valko-Venäjä on MM-kisojen vakiovieraita, mutta menestystä ei suuremmin ole tullut.  Viime vuoden MM-kisoissa joukkue oli vasta 12, mutta 2014 ja 2015 kisoissa joukkue oli hienosti seitsemäs. Näissä kisoissa joukkueen tavoite on päästä puolivälieriin ja koittaa haastaa isompia maita keskinäisissä otteluissa.

MM-kisoja ennen pelatuissa harjoitusotteluissa Valko-Venäjä pelasi todella heikosti. Vaikka joukkue voitti edellisessä ottelussa Ranskan maalein 4-1, niin sitä ennen se hävisi neljä ottelua putkeen.

Joukkueen materiaali ja nimilista on vuodesta toiseen aika samanlainen, joten vaihtuvuutta joukkueessa on ollut hyvin vähän. Avainpelaajia joukkueessa tulee olemaan Kostitsynin veljekset Sergei ja Andrei myös maalivahti Kevin Lalande on isossa roolissa mikäli joukkue mielii menestyä.

Embed from Getty Images

Arvio

Turnauksen avausottelut ovat olleet Lejonille yleensä hankalia, mutta siitä huolimatta joukkueen pitäisi Valko-Venäjä voittaa. Suomi tarvitsee otteluun hyvän alun, koska muuten Valko-Venäjä voi tehdä ottelusta Suomelle todella hankalan ja tämä nähtiin esimerkiksi 2015 kisoissa, jossa voitto irtosi vasta rankkareilla. Gee veikkaa tasaista ottelua, josta Suomi ottaa rutiinilla 2-3 maalin voiton itselleen.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.