Scroll Top

Pittsburgh ja Nashville iskevät yhteen finaaleissa

Pittsburgh Penguins ja Nashville Predators iskevät tulevana yönä yhteen ensimmäisessä finaaliottelussa Pittsburghin PPG Paints Arenalla. Kaksi ensimmäistä ottelua pelataan Pittsburghissa, kaksi seuraavaa Nashvillessa. Jos tarpeen tulee niin loput pelit pelataan Pittsburg-Nashville-Pittsburgh. Stanley Cupin voittoon vaaditaan neljä voittoa.

Penguins selvitti tiensä finaaleihin kaatamalla pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Columbus Blue Jacketsin 4-1. Seuraavaksi kaatuivat Washington Capitals sekä Ottawa Senators otteluvoitoin 4-3.

Kevään sensaatio Nashville (Smashville) Predators voitti ensimmäisellä kierroksella sensaatiomaisesti yhden suurimmista ennakkosuosikeista Chicago Blackhawskin suoraan voitoin 4-0. Toisella kierroksella Predatorsin alle jäivät St. Louis Bluesin 4-2 ja samoin lukemin taipui konferenssifinaaleissa Anaheim Ducks.

Finaaliasetelmissa on paljon samaa kuin tämän kevään Liiga-finaaleissa. Hallitseva mestari ja kotona aloittava Pittsburgh (Tappara) vastaan kauden sekä kevään sensaatio Nashville (KalPa). Nashvillellä on KalPan tapaan kuumempi maalivahti Rinteen ansiosta mutta Penguisin Matt Murray kykenee haastamaan tosissaan tulikuuman kempeleläisen.

Embed from Getty Images

Pekka Rinne on ollut ilmiliekeissä tänä keväänä.

Materiaali on selvästi Pittsburghin puolella mutta Nashvillen on vallannut valtava kiekkokuume. Kuumemittari näyttää tällä hetkellä jo hengenvaarallisia lukemia mutta se ei kantrikaupunkilaisten menoa hidasta – päinvastoin.

Nashville on pelannut kevään aikana kolme peliä Pittsburghin verrattaessa ja tämä saattaa kääntyä Nashvillen eduksi sarjan pitkittyessä. Tämä on kuitenkin epätodennäköistä, koska ero ei ole suuri ja kyseessä on huippuunsa viritettyjä huippu-urheilijoita. Penguis on myös suhteellisen kevytjalkainen joukkue.

Embed from Getty Images

Saako Olli Määtän Pittsburgh juhlia jälleen Lord Stanleyn maljan kanssa?

Kävi miten kävi, Stanley Cup saapuu Suomeen taas ensi kesänä! Se on vielä epäselvää tuoko pytyn Suomeen Olli Määttä toistamiseen vai saako kunnian ensimmäistä kertaa urallaan Pekka Rinne? Asia on selvillä viimeistään 14.6.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.