Scroll Top

NHL:ssä tehtiin kovia pelaajakauppoja – Sebastian Aholla käsissään huippusopimus

Kun kesäkuu vaihtui heinäkuuksi, alkoi NHL:ssä kuhina, kun iso määrä pelaajia vapautui vapaiksi agenteiksi, joten kaikki seurat yrittivät saada kovia nimiä joukkueen vahvuuten. Lisäksi myös ilman seuraa olevat pelaajat hankkivat pelipaikkaa ensi kaudeksi.

 

Dallas siirtomarkkinoiden suurin voittaja

Ennen heinäkuun vaihtumista nähtiin kesäkuun viimeisenä päivänä iso pelaajakauppa, kun Arizona ja Pittsburgh vaihtoivat pelaajia keskenään. Arizona antoi Pittsburghille hyökkääjä Alex Galchenyukin sekä puolustajalupaus Pierre-Olivier Josephin, mutta sai vastineeksi huippuhyökkääjä Phil Kesselin, neljännen kierroksen varausvuoron vuodelle 2021, sekä puolustaja Dane Birksin. Vaikka Kessel onkin Galchenyukia vanhempi, niin tämä oli silti Arizonalle hyvä kauppa. Joukkue tarvitsee maalintekovoimaa ja sitä hän ehdottomasti tuo. 31-vuotias Kessel on tehnyt kolmen viime kauden aikana yhteensä 84 runkosarjamaalia, joten hän on taattu 25 maalin mies runkosarjassa ja sitä Arizona nyt eniten kaipaa.

Embed from Getty Images

Dallas on ollut siirtomarkkinoiden ehdottomia voittajia. Seura sai kaapattua yhden halutuimmista pelaajista, kun se teki sopimuksen Joe Pavelskin kanssa. Dallas teki Pavelskin kanssa kolmivuotisen sopimuksen, jonka keskipalkka on noin 7 miljoonaa dollaria. Pavelski on todella kova maalintekijä koko NHL:n mittapuulla. Miehen ehdoton vahvuus on maalinteko ja myös se, että hän pystyy pelaamaan tasaisesti kaudesta toiseen. Pavelski on tehnyt viiden viime kauden aikana kolmesti lähes 40 maalia, joten maalintekovoimaa tulee hyökkäykseen rutkasti lisää.

Lisäksi Dallas hankki Anaheimista hiljattain vapautuneen Corey Perryn. Dallas teki Perryn kanssa vuoden sopimuksen, jonka peruspalkka on 1,5 miljoona dollaria. Pieni palkka selittyy osin sillä, että mies kärsi viime kaudella pahoista loukkaantumisista.

Embed from Getty Images

New York Rangers oli myös hereillä, ja seura hankki joukkueeseen todellisen huippunimen. Rangers kaappasi itselleen hyökkääjä Artemi Panarinin, jonka kanssa se teki seitsemän vuoden sopimuksen ja sen arvo on yhteensä 81,5 miljoona dollaria eli vuosipalkka nousee yli 11,5 miljoonaan. Uuden sopimuksen myötä venäläisestä tulee koko NHL:n parhaiten palkattu laitahyökkääjä.

 

Montreal tarjosi Sebastian Aholle huippusopimusta

Suomalaispelaajista suurin huomio kohdistui Sebastian Ahoon, jolle Montreal Canadiens tarjosi todella hulppeaa sopimusta. Montreal on tarjonnut Aholle viiden vuoden diiliä, jonka arvo olisi 42 miljoonaa dollaria. Aho on myös sopimuksen hyväksynyt, mutta tämä ei vielä tarkoita sitä, että mies siirtyisi Canadiensin riveihin. Carolinalla on 7 päivää aikaa tarjota vähintään yhtä arvokas sopimus, jotta suomalainen jäisi seuraan. Mikäli Aho siirtyisi Montrealiin, joutuisi seura vielä antamaan Carolinalla ensi vuoden ensimmäisen, toisen ja kolmannen kierroksen varausvuorot.

Florida oli myös siirtomarkkinoiden yksi voittajista. Joukkue sai hankittua uudeksi ykkösmaalivahdiksi todellisen huippunimen, kun se teki sopimuksen Sergei Bobrovskin kanssa. Florida haluaa ykkösmaalivahdin, joka tulee torjumaan joukkueessa seuraavat 5-7 kautta. Tämän takia sopimus on peräti seitsemän vuoden pituinen ja sen arvo on yli 70 miljoonaa dollaria. Bobrovski on pelannut koko tähänastisen NHL-uransa Columbuksessa ja hän on koko sarjan parhaimpia maalivahteja, josta osoituksena myös kaksi Vezina Trophyn voittoa.

Embed from Getty Images

Suomalaiset vaihtoivat seuroja

Joonas Donskoin uusi osoite on Colorado Avalanche. Suomalaishyökkääjä kirjoitti seuran kanssa nelivuotisen sopimuksen, joka tarjoaa Donskoille noin 3,9 miljoonaan dolalrin kausitulot. Donskoi on pelannut koko NHL -uransa San Josessa, jossa hän vietti yhteensä neljä kautta ja pelasi tuona aikana yhteensä 283 ottelua, jossa syntyi 45 maalia ja 77 syöttöä.

Valtteri Filppula palaa Detroit Red Wingsiin kaksivuotisella ja arvoltaan kuuden miljoonan dollarin sopimuksella. Filppula aloitti pitkän NHL -uransa juuri Red Wingsin riveissä ja pelasi seurassa yhteensä kahdeksan kautta ja voitti muun muassa Stanley Cupin vuonna 2008. Filppula on iän myötä tullut kokonaisvaltaisemmaksi pelaajaksi ja mies on todella loistava alempien ketjujen sentteri, joka kelpaisi lähes joukkueeseen kuin joukkueeseen.

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.