Herola ja Mäkiaho nousivat ladulla kolme sijaa – sijoittuivat kahdeksanneksi Val di Fiemmen parisprintissä

Yhdistetty

Yhdistetyn maailmancup jatkui Val di Fiemmessä parisprintillä. Kilpailun voitti Norjan ykkösjoukkue, ennen Saksan ykkös- ja kakkosjoukkueita. Suomalaiskaksikko Ilkka Herola ja Arttu Mäkiaho taisteli ladulla kahdeksanneksi.

Arttu Mäkiaho ja Ilkka Herola hyppäsivät mäkiosuudella sijalle 11. Mäkiahon hyppy kantoi 116 metriä ja Herolan 117 metriä. Molemmat suomalaiset ottivat mäkiosuudella askeleen parempaan suuntaan.

”Mäessä hitusen parempaa, paineen tunne keulatyöskentelyyn on löytynyt. Toivotaan, että huomiselle voi jatkaa sitä ideaa ja alkaa näkymään tuloslistallakin parempi suorittaminen. Tietää, mitä lähtee tekemään. Ei tarvitse testata mitään uutta”, totesi Mäkiaho.

”Mäessä sai ison stepin eteenpäin. Toivottavasti vähän aukeasi siitä, oli oikeaan suuntaan kisahyppy. Jos pystyy jatkamaan tuosta, niin ihan hyvää lupaa huomiselle”, kommentoi Herola.

Hiihto-osuudella suomalaiskaksikko taisteli seitsemännestä sijasta.

”Tehtiin taktinen päätös, ettei lähetä tekemään hirveästi töitä, pyritään energiaa säästäen hiihtämään. Hyvin levänneenä pääsi loppuun ja tuntui herkältä olo, luottavainen olo on hiihtoon”, totesi Herola.

Eero Hirvonen ja Leevi Mutru eivät osallistuneet kilpailuun, vaikkakin Mutru nähtiin kilpailun mäkiosuudella. Koko suomalaisnelikko jatkaa Val di Fiemmessä huomiseen henkilökohtaiseen kilpailuun. Kilpailun mäkiosuus alkaa klo 11.