Scroll Top

SM-liigan ennakko – Lappeenrannassa kohtaavat kaksi alavireistä joukkuetta

Tänään pelataan jääkiekon SM-liigassa täysi seitsemän ottelun kierros. Geen ennakossa käydään läpi Lappeenrannassa pelattava SaPan ja HIFK:n välinen ottelu. Viime kauden keskinäisiä otteluita hallitsi HIFK, joka voitti neljästä ottelusta kolme. Molemmilla joukkueilla on tällä hetkellä todella heikko vire päällä, joten voitto tekisi molemmissa leireissä todella hyvää.

Ennakkoasetelmat

SaiPa

SaiPan viime viikko näytti jo valoa tunnelin päässä, kun joukkue voitti molemmat ottelunsa, mutta tällä viikolla joukkue on pelannut taas todella heikosti. SaiPa on tahkonnut tämän viikon aikana kaksi ottelua ja hävinnyt ne molemmat maalieron ollessa karu 3-12. Varsinkin eilinen 7-2 konttaus Pelicansia vastaan ei lupaa hyvää tätä päivää ajatellen.

Embed from Getty Images

SaiPan suurimmat ongelmat kohdistuvat tällä hetkellä puolustus sekä erikoistilannepelaamiseen. Joukkueen puolustus pelaa ajoittain todella hyvin, mutta sitten se saattaa aivan yhtäkkiä tehdä todella alokasmaisia virheitä omassa päädyssä, josta vastustaja rokottaa surutta. Myös SaiPan erikoistilannepelaaminen on tällä hetkellä todella surullista katsottavaa. Joukkueen ylivoima sekä alivoima on prosenttien valossa liigan heikointa ja esimerkiksi eilen Pelicansin vastaan joukkue päästi viisi maalia alivoimalla. Ylivoima on SaiPalla tällä hetkellä myös heikkoa, mutta se tulee kyllä parantumaan kauden edetessä, kun pelejä kertyy joukkueelle enemmän.

Hyökkäyspeli on SaiPalla ollut monessa ottelussa ihan hyvää, mutta joukkue ei ole pystynyt tekemään paikoista tarvittavia maaleja. Esimerkiksi tiistainen HPK ottelu olisi voinut päättyä aivan eri lukemiin, mutta SaiPa ei pystynyt tekemään paikoistaan tarvittavia maaleja, kun taas kaveri rokotti omista paikoistaan isolla kädellä. Mikäli SaiPa pystyy esittämään hyökkäyspelin osalta samanlaista pelaamista, kun viikko sitten perjantaina TPS vastaan on joukkueella hyvät saumat ottaa pisteitä tämän illan ottelusta. SaiPa saa tämän illan otteluun kaivatun lisän, kun pelikiellosta vapautuva Cody Kunyk palaa joukkueen hyökkäykseen

Embed from Getty Images

HIFK

HIFK:n kausi on lähtenyt todella heikosti liikkeelle ja se on pystynyt voittamaan seitsemästä ottelustaan vain yhden ja tämän illan kamppailuun se lähtee neljän ottelun tappioputkessa. Moni on erinäisissä sosiaalisen median kanavissa osoittanut syyttävällä sormella päävalmentaja Ari-Pekka Seliniä vaikka suurin syy on kaudesta toiseen ollut urheilujohtaja Tom Nybondaksessa. Selin kyllä saa HIFK:n kurssin kääntymään kauden edetessä eikä joukkueen otteista voi vielä tehdä liian suuria johtopäätöksiä. Sitä vastoin IFK:n kannattaisi vakavissaan miettiä urheilujohtajan vaihtoa.

Embed from Getty Images

HIFK:n pelillinen ilme on kyllä tällä hetkellä todella alamaissa. Eilinen kotiottelu Jukureita vastaan oli hyvä esimerkki joukkueen nykyvireestä. Kahdessa ensimmäisessä erässä joukkue ei saanut juuri lainkaan tilanteita hyökkäyspäässä, kun taas Jukurit piti aika-ajoin pilkkanaan IFK:n puolustusta, josta hyvänä esimerkkinä ottelun 2-0 maali.

Vaikka HIFK:n puolustus oli eilen aika flekmaattista niin silti puolustuspelaaminen on ollut joukkueen parasta antia alkukaudesta. Joukkue ei ole päästänyt viidessä viime ottelussa omiin kuin kerran enemmän, kun kaksi maalia, joten tuolla maalimäärällä pitäisi jatkossa ruveta pisteitä tulemaan.

Sitä vastoin hyökkäyspelaaminen on joukkueen suurin murheenkryyni tällä hetkellä. Neljässä viime pelissä joukkue on tehnyt kerran enemmän kuin yhden maalin, joten ei tarvitse kauaa ihmetellä miksi voittoja ei ole joukkueelle tullut. Esimerkiksi kovin odotuksin joukkueeseen hankittujen Erik Thorellin ja Patrik Carlssonin maalisarakkeet näyttävät vielä nollaa. Lisäksi Joonas Rask ei ole tehnyt seitsemään otteluun kuin yhden syöttöpisteen, joten kärkihyökkääjien onnnistumisia joukkue tällä hetkellä kaipaa.

Embed from Getty Images

Arvio

Kahden alavireisen joukkueen kohtaaminen, johon vierasjoukkue HIFK lähtee niukkana suosikkina. Molemmille joukkueille voitto tekisi todella hyvää, koska sillä saataisiin kadoksissa ollutta itseluottamusta takaisin. Avausmaalin merkitys tälläisissä otteluissa on todella suuri ja kumpi sen onnistuu tekemään on ottelussa todella vahvoilla. Gee veikkaa, että HIFK saa kaivettua enemmän koneestaan irti ja hakee Lappeenrannasta niukan vierasvoiton itselleen.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.