NHL – St. Louis Blues juhlii seurahistorian ensimmäistä mestaruutta

St. Louis Blues juhlii seurahistorian ensimmäistä Stanley Cup -mestaruutta, kun joukkue kaatoi ratkaisevassa seitsemännessä loppuottelussa Boston Bruinsin maalein 4-1 ja rynnisti näin mestaruuteen otteluvoitoin 4-3. Pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi (Conn Smythe Trophy) valittiin St Louisin Ryan O”Reilly, joka loisti myös  ratkaisuottelussa tekemällä tehot 1+1. Ottelun ehdoton hahmo oli silti Bluesin tulokasmaalivahti Jordan Binnington, joka torjui kamppailussa peräti 32 laukausta ja pesi näin selvästi virkaveljensä Bostonin Tuukka Raskin.

Ottelu alkoi kotijoukkue Bostonin kannalta hyvin, mutta avauserän loppuun osui musta hetki, joka ratkaisi käytännössä mestaruuden St Louisille. Avauserää oli pelaamatta reilut kolme minuuttia, kun O”Reilly ohjasi Jay Bouwmeesterin viivalaukauksen ohi Boston -vahti Tuukka Rask. Lisää kylmää vettä tuli kotijoukkueen niskaan pari minuuttia myöhemmin, kun Bluesin kokenut puolustaja Alex Pietrangelo vei vieraat jo 2-0 johtoon vain kahdeksan sekuntia ennen ensimmäisen erän päätöstä.

Toinen erä oli maaliton, mutta lopullinen ratkaisu kamppailulle nähtiin päätöserän puolivälissä, kun ykkösketjunsentteri Breyden Schenn vei vieraat tavoittamaan 3-0 johtoon. Kotijoukkueen kyykyttäminen ei loppunut vielä tähän vaan vajaat viisi minuuttia ennen loppua Zachary Sanford vei Bluesin 4-0 johtoon. Ottelun lopussa Bostonin Matt Grzelcyk rikkoi Binningtonin kuparisen ja kavensi tilanteen 4-1, mutta tämä oli vain kosmetiikka ja näin Blues pääsi juhlimaan ensimmäistä mestaruuttaan, joten 52 -vuoden odotus on seurassa ja koko kaupungissa päättynyt.