Scroll Top

Jalkapallo – Veikkausliigassa kohtaavat SJK ja FC Lahti, lue ottelun ennakko

Jalkapallon Veikkausliigassa pelataan tänään yksi ottelu, kun Seinäjoella kotijoukkue SJK saa vieraakseen FC Lahden. SJK lähtee illan otteluun sarjataulukon sijalta kuusi ja FC Lahti on puolestaan muutaman pykälän alempana eli sijalla kahdeksan. Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat olleet viime vuosina todella tasaisia. Tämän kauden ainoa keskinäinen ottelu päättyi toukokuun alussa 1-1 tasapeliin ja viime kaudella kolmesta keskinäisestä kohtaamisesta molemmat voittivat kertaalleen ja kerran päädyttiin pistejakoon.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

SJK

Alexei Eremenko Seniorin luotsaama SJK on löytänyt viime aikoina hyvän vireen ja joukkue on voittanut heinäkuun neljästä pelaamastaan ottelusta peräti kolme. Lisäksi joukkue on ollut kotona hyvässä vireessä ja kärsinyt kauden aikana vain kaksi kotitappiota ja nekin sarjan kärkipään joukkueille Ilvekselle ja Hongalle.

Embed from Getty Images

SJK:lla oli vielä alkukaudesta isoja vaikeuksia maalinteon kanssa, mutta joukkueen  hyökkäyspelaaminen on mennyt viime kuukausina hurjasti eteenpäin. Kahdestatoista edellisestä ottelusta SJK on jäänyt vain kaksi kertaa maaleitta, joten tilastot lupaavat todella hyvää loppukautta ajatellen. Suuria ilonaiheita on ollut erityisesti ukrainalaishyökkääjä Denys Oliynyk, joka on tehnyt Veikkausliigassa jo seitsemän maalia ja mies on tuolla tilastolla joukkueen ylivoimaisesti paras maalintekijä.

Keskikentällä isoa roolia kantaa kokenut Mehmet Hetemaj, joka onkin ollut viime otteluissa todella hyvässä vireessä. Hetemaj”n rooli tulee kasvamaan entisestään, koska SJK menetti keskikentältä tärkeän pelaajansa Sergei Eremenkon, kun FK Spartaks Jurmala kutsui lainasopimuksella pelanneen Eremenko takaisin Latviaan.

Embed from Getty Images

Puolustuspeli on myös kokonaisuudessaan parantunut vaikka joukkue ei ole läheskään, joka pelissä saanut pidettyä maaliaan puhtaana. Puolustukseen seura hankki uuden vahvistuksen, kun se teki tässä kuussa sopimuksen senegalilaistoppari Samba Bengan kanssa. Alkukauden Ykkösessä EIF:n riveissä pelannut puolustaja teki debyyttinsä edellisessä ottelussa KPV:tä vastaan. Benga osoitti heti hyviä otteita ja hän tuokin kaivattua leveyttä joukkueen alakertaan.

 

FC Lahti

Sami Ristilän luotsaama FC Lahti on pelannut varsin kelvollisen kauden, vaikka eroa ylempään loppusarjaan onkin jo seitsemän pistettä. Lahdella oli reilu kuukauden mittainen vaikea jakso, jonka aikana joukkue saalisti kuudesta pelaamastaan ottelusta vain yhden voiton. Kaksi edellistä kamppailua on ollut joukkueelta jo parempaa tekemistä, sillä Lahti onnistui ensiksi voittamaan kotonaan sarjakärki Ilveksen ja edellisessä kamppailussa se haki tasapelin VPS:n vieraana.

Lahden suurimmat ongelmat ovat sen hyökkäyspelaamisessa ja erityisesti maalinteossa. Joukkue on edellisen kerran tehnyt kaksi maalia samassa ottelussa yli kaksi kuukautta sitten, ku se voitti HJK:n maalein 3-0, joten ei tarvitse ihmetellä miksi voitot ovat olleet tiukassa. Viime otteluissa joukkue on saanut hyökkäyksessä kaivattuja onnistumisia, kun vasta 17-vuotias Pyry Lampinen on noussut parrasvaloihin. Nuorukainen teki voittomaalin Ilvestä vastaan ja myös edellisessä kamppailussa hän onnistui maalinteossa tehden 1-1 tasoitusmaalin Vaasassa.

Embed from Getty Images

Puolustuspelaaminen on parantanut jLahdella huomattavasti kauden edetessä. Lahti pelaa pääsääntöisesti neljällä puolustajalla eli kahdella topparilla ja kahdella laitapakilla, muta Ilvestä vastaan joukkue kokeili onnistuneesti kolmen topparin taktiikkaa. Joukkueella löytyy puolustuksesta myös leveyttä ja esimerkiksi topparina ovat pelanneet tasaisesti niin Mikko Hauhia, Mikko Viitikko sekä Jani Tanska. Tosin viime otteluissa toppariparina on pelannut kaksikko Tanska-Hauhia ja Viitikko on ollut enemmän vaihtopenkillä. Lahti lähtee tänään varmasti hyvin pitkälti puolustuksen kautta ja joukkueelle olisi torjuntavoitto jos se saisi mukaansa edes tasapeli pisteen.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.