Scroll Top

Jokerit rakentaa todella uskottavaa joukkuetta ensi kaudeksi

Helsingin Jokerit on pelannut nyt viisi kokonaista kautta KHL:ssä. Joukkue on saanut vuosien varrella todella paljon kuraa niskaan. Välillä aiheesta, mutta välillä kyllä myös täysin aiheetta. Jokerit on kuitenkin urheilullisesti menestynyt kohtalaisen hyvin vaikka finaalipaikat ovatkin jääneet toistaiseksi puuttumaan. Joukkue on päässyt jokaisella KHL -kaudella playoffeihin ja ollut omassa kivenkovassa konferenssissä lohkon kärkijoukkueita.

Lisäksi fakta on myös se, että seura pelaa Suomen maaperällä kovatasoisinta jääkiekkoa, jonka lisäksi seura järjestää ottelutapahtumista todella viihdyttäviä, josta tosin mediassa puhutaan valitettavan vähän.

Embed from Getty Images

Menneellä kaudella Jokerit sai paljon kritiikkiä siitä, että joukkue oli kasattu todella paljon ulkomaalaispelaajien varaan ja suomalaisia maajoukkuetason pelaajia oli vähemmän kuin aikaisempina kausina. Kritiikki olikin paikallaan ja siitä on otettu seurassa varmasti opiksi.

Nyt kevään aikana seura on julkaissut tukun uusia pelaajasopimuksia ja suurin osa niistä on tehty kovien suomalaispelaajien kanssa; vai miltä kuulostaa sellaiset nimet kuin Veli-Matti Savinainen, Petri Kontiola, Teemu Eronen, Mikko Lehtonen, Ahti Oksanen sekä viimeisimpänä joukkueeseen on yhdistetty NHL:ssä pitkään pelannut Antti Niemi, jonka sopimusta tosin ei ole vielä virallisesti julkaistu, mutta miehen tulo Jokereihin on enää sinettiä vaille valmis.

Embed from Getty Images

Kun katsoo edellä olevaa nimilistaa, herättää nykyinen jokerijoukkue todella paljon mielenkiintoa, vaikka kauden alkuun on vielä todella pitkä aika. Nyt seura on kasannut sellaista joukkuetta ensi kaudeksi, jonka luulisi herättävän myös yleisön mielenkiinnon aivan uudella tavalla, koska käytännössä kaikki kevään hankinnat ovat kovia suomalaisia maajoukkuetason pelaajia, joita on joukkueeseen usean kauden ajan haluttu. Savinainen ja Lehtonen ovat parhaillaan pelaamassa Leijonien mukana MM-kisoissa ja myös Eronen oli pitkään mukana leirityksessä ennen ikävää loukkaantumistaan. Tähän päälle, kun lisätään kovana MM-kisa- ja EHT-pelaajana tunnettu Kontiola sekä suurella todennäköisyydellä joukkueen maalinsuulle tuleva Niemi, on Jokereiden kotimaisten pelaajien laatu sisällä tasolla, mitä on fanien ja median toimesta pitkään toivottu. Lisäksi SaiPasta tullut Ahti Oksanen voi olla se pelaaja, joka lyö itsensä ensi kaudella toden teolla läpi suuren yleisön tietoisuuteen, joten joukkueessa on todella paljon uskottavuutta tulevaa kautta silmällä pitäen.

Embed from Getty Images

Nyt, kun seura on hankkinut kovan tason pelaajia, jotka on nostanut ensi kauden joukkueen mielenkiinnon aivan uudelle tasolle, luulisi myös median toimesta tulevan myös posia pelkän jatkuvan negatiivisuuden sijaan. Lisäksi pitää muistaa, että eletään vasta toukokuuta, joten joukkueen rakentaminen on vielä kesken, mutta ainakin tässä vaiheessa joukkue on paljon seksikkäämpi sekä mielenkiintoisempi kuin kertaakaan seuran KHL-uran aikana, joten tästä on pakko antaa isot pisteet koko seuralle ja sen organisaatiolle.

 

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.