Scroll Top

SM-liiga ennakko – HIFK saa vieraita Kuopiosta

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään yksi ottelu, jossa HIFK saa vastaansa Kuopion KalPan. Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kertaalleen ja tuolloin kuukausi sitten Kuopiossa pelatussa kamppailussa KalPa oli niukasti parempi maalein 2-1.

Ennakkoasetelmat

HIFK

HIFK:n kausi ei ole alkanut toivotulla tavalla ja joukkue on tällä hetkellä sarjassa vasta sijalla 11. Viime viikko oli tulosten valossa joukkueelta heikko, kun se hävisi vieraissa sekä Kärpille että KooKoolle. Heikkoa sarjasijoitusta selittää paljon se, että joukkue on ottanut kauden aikana vasta viisi kolmen pisteen voittoa.

Embed from Getty Images

Vaikka HIFK:n pelaaminen ei ole parhaalla mahdollisella tavalla kulkenut niin kotona joukkue on pelannut varsin pirteästi. Ennen keskiviikon KalPa kamppailua joukkueella on alla kolme peräkkäistä kotivoittoa maalierolla 12-3, joten sen suhteen joukkueella ei ole huolta.

HIFK tarvitsee tämän illan ottelussa huomattavasti parempaa puolustuspelaamista mitä viime viikolla nähtiin, jonka lisäksi alivoimapelaamisen pitää toimia nähtyä paremmin. Viime viikon kahdessa ottelussa joukkue laski yheensä neljä maalia alivoimalla ja varsinkin lauantaina pelatussa KooKoo ottelussa heikko alivoima maksoi joukkueelle paljon.

Embed from Getty Images

Hyökkääjistä Juhani Tyrväinen sekä Juha-Pekka Haataja ovat pelanneet viime aikoina todella hyvin ja myös tulosta on tullut. Haataja on nakuttanut kolmeen viime peliin tehot 2+2 ja Tyrväinen puolestaan on tehnyt neljään viime otteluun tehot 3+2. Puolustajista nuori Miro Heiskanen on esittänyt todella loistavia otteita illasta toiseen, joten hänen pelaamistaan on syytä seurata myös tämän illan ottelussa.

Embed from Getty Images

KalPa

Sami Kapasen luotsaaman KalPan alkukausi on ollut kaikkea muuta kuin helppo. Joukkue on tällä hetkellä sarjassa toiseksi viimeisenä ja kahdeksasta edellisestä ottelusta joukkue on voittanut vain kaksi. Tosin viime perjantaina joukkue esitti hienoja otteita kaatamalla kotonaan JYP:n maalein 3-2. KalPan suurimmat vaikeudet ovat olleet vieraspelaamisessa. KalPa voitti kauden avausottelussa Jukurit Mikkelissä maalein 3-0, mutta tämän jälkeen se on hävinnyt seitsemän vierasottelua putkeen saalistamatta pistettäkään.

KalPan ongelmat ovat näkyneet erityisesti hyökkäyspään tehottomuutena ja joukkue tehnyt 16 ottelussa vain 28 maalia eli alle kaksi maalia ottelua kohden. Joukkueen hyökkäyksestä ei ole löytynyt alkukaudesta vastuunkantajia, ja tämä on näkynyt auttamatta myös tuloksissa. Joukkueen parhaat maalintekijät ovat unkarilainen hyökkääjä Balazs Sebok sekä puolustaja Santeri Lukka, jotka molemmat ovat onnistuneet tekemään kolme maalia alkukauden otteluissa.

Embed from Getty Images

Puolustuspelaaminen sitä vastoin on KalPalla  toiminut kelvollisesti ja mikäli joukkue pystyy tänään pitämään HIFK:n poissa vaarallisilta maalipaikoilta on joukkueelle mahdollisuudet ottaa mukaansa pisteitä Helsingin vierailulta. KalPa tarvitsee myös avainpelaajilta Tommi Jokisen ja Janne Tavin johdolla parempaa suorittamista kentällä. Mielenkiintoista on myös seurata joukkueen uuden vahvistuksen Jerry D”Amigon otteita. Mies on pelannut KalPan paidassa kolme ottelua ja onnistunut tekemään jo tehot 0+2.

Embed from Getty Images

Arvio

HIFK lähtee illan otteluun selvänä ennakkosuosikkina vaikka joukkueen viimeaikaiset otteet ovatkin olleet epätasaisia. KalPa tarvitsee otteluun hyvän alun ja varsinkin ensimmäinen erä on vieraille tärkeä. Mikäli HIFK pääsee aikaisessa vaiheessa johtoon tulee vierailla olemaan pitkä ilta tiedossa. Gee veikkaa, että HIFK jatkaa hyviä otteitaan kotonaan ja ottaa vähintään kahden maalin voiton KalPasta, joten ykköstä vaan pitkäveto lapuille.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.