Scroll Top

Liiga – Tampereella kohtaavat kaksi suurta Tapparan isännöidessä Kärppiä

Perjantaina pelataan SM-liigassa tämän vuoden viimeinen kierros täydellä seitsemän ottelun paketilla. Kierroksen mielenkiintoisin kamppailu pelataan Tampereella, jossa kohtaavat kaksi viime vuosien menestyneintä joukkuetta, kun Tappara isännöi Oulun Kärppiä. Joukkueet ovat kuluvalla kaudella kohdanneet kahdesti ja Tappara on voittanut molemmilla kerroilla maalieron ollessa murskaava yhdeksän-kaksi.

Ennakkoasetelmat

Tappara on ollut koko kauden todella suvereeni  ja se johtaakin tällä hetkellä sarjaa selvällä viiden pisteen erolla KalPaan. Tamperelaiset lähtevät perjantain kamppailuun kahdeksan ottelun voittoputkessa ja edellinen tappio on marraskuun lopulta. Keskiviikkona kirvesrinnat murskasivat Sportin Vaasassa tylyin seitsemän-nolla lukemin.

Tapparan ykköskenttä on tällä hetkellä koko liigan vaarallisin ja erityisesti tutkapari Henrik Haapala-Veli-Matti Savinainen tekee tehoja illasta toiseen. Keskiviikon Sport kamppailussa kaksikko alusti Tapparan seitsemästä maalista kolme. Hyökkäyksen ohella Tapparan puolustus kerää myös kehuja. Kuudessa viime ottelussa joukkue on päästänyt vain kerran enemmän kuin kaksi maalia, joten ei tarvitse ihmetellä miksi joukkue seilaa voittoputkessa.

Embed from Getty Images

Kärppien kausi on ollut todella hankala joukkue on tällä hetkellä sarjassa vasta sijalla kymmenen. Viime viikkoina on ollut kuitenkin viitteitä paremmasta ja joukkue on voittanut kuudesta viime ottelustaan viisi.

Suurin parannus on tapahtunut puolustuksessa eikä Kärpät ole päästänyt viime otteluissa juuri yhtä maalia enempää. Hyökkäyspelaaminen  kaipaa vielä hiomista, mutta mikäli puolustus ja maalivahtipeli jatkavat nähdyllä tasolla on joukkueella mahdollisuus taistella, joka ilta voitosta. Perjantain ottelu on Kärppien kannalta sikälikin hyvä, että joukkue näkee todellisen tasonsa, kun vastassa on SM-liigan absoluuttinen kärki.

Embed from Getty Images

Arvio

Molemmilla joukkueilla on tällä hetkellä hyvä vaihde menossa ja voittoja on tullut viime viikkoina kovalla prosentilla. Siitä huolimatta, että Kärpät on parantanut lähtee kotijoukkue Tappara selvänä suosikkina otteluun. Vaikea nähdä Kärppien ottavan voittoa ainakaan varsinaisella peliajalla. Maalin tai kahden kotivoittoa lapuille.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.