Mestarien Liigassa yllätyksellinen kierros – Dortmund varmisti voitollaan jatkopaikan

Gamblers UCL mestareiden liiga mestarien

Mestarien Liigassa pelattiin illan aikana E-H lohkojen neljännen kierroksen otteluita. Illan kierroksella tehtiin 18 maalia ja yksi joukkue varmisti jatkopaikan.

Tasaisessa E-lohkossa riittää jännitettävää viimeisillekin kierroksille. AS Monaco vankisti asemaansa lohkoykkösenä voitettuaan TsSKA Moskovan 3-0. Monacon tehokkain pelaaja oli viime vuosina pahoista loukkaantumisista kärsinyt Falcao, joka teki kaksi maalia. Lohkon toisessa ottelussa Leverkusen otti tärkeän 1-0 vierasvoiton Tottenhamista Kamplin maalilla.

F-lohkossa Dortmund otti kotona 1-0 voiton Sporting Lissabonista ja oli illan ainut joukkue, joka varmisti jatkopaikan kevään pudotuspeleihin. Ottelun ainoan maalin teki Adrian Ramos. Lohkon toisesssa ottelussa nähtiin illan suurin yllätys kun Legia Varsova venyi maalirikkaassa ottelussa upeasti 3-3 tasapeliin Real Madridia vastaan, vaikka Real johti jo 2-0. Lähellä oli isompi yllätys kun Moulin vei Legian 3-2 johtoon vain seitsemän minuuttia ennen loppua, mutta Kovacic pelasti Realin totaaliselta nöyryytykseltä.

G-lohkossa tehtiin vain yksi maali ja siitä vastasi Porton Andre Silva joukkueen voitettua kotona Club Bruggen 1-0. Lohkon toisessa pelissä FC Kööpenhamina ja Leicester jäivät maalittomaan tasapeliin. Leicester ei ole neljän kierroksen jälkeen päästänyt yhtään eikä se ole hävinnyt otteluakaa.

H-lohkossa nähtiin kierroksen toinen yllätys kun Juventus jäi kotona 1-1 tasapeliin Lyonia vastaan.  Juventus johti pitkään Higuainin rankkarimaalilla, mutta vain viisi minuuttia ennen loppua Lyonin Tolisso teki tärkeän tasoitusmaalin. Lohkon toinen peli päättyi Sevillan selvään 4-0 voittoon Dinamo Zagrebista, jonka myötä nousivat lohkokärkeen. Kuten Leicester niin myöskään Sevillakaan ei ole päästänyt yhtään maalia.

Alkulohkojen viiden kierroksen ottelut pelataan 22-23.marraskuuta.

Illan otteluiden tulokset

Lohko E

AS Monaco-TsSKA Moskova 3-0 (3-0)

13 min 1-0 Germain

29 min 2-0 Falcao

42 min 3-0 Falcao

Tottenham-Leverkusen 0-1 (0-0)

65 min 0-1 Kampl

Lohko F

Dortmund-Sporting Lissabon 1-0 (1-0)

12 min 1-0 Adrian Ramos

Legia Varsova-Real Madrid 3-3 (1-2)

1 min 0-1 Bale

35 min 0-2 Benzema

40 min 1-2 Odjidja Ofoe

58 min 2-2 Radovic

83 min 3-2 Moulin

85 min 3-3 Kovacic

Lohko G

FC Kööpenhamina-Leicester 0-0 (0-0)

Porto-Club Brugge 1-0 (1-0)

37 min 1-0 Andre Silva

Lohko H

Juventus-Lyon 1- 1 (1-0)

13 min 1-0 Higuain, rp

85 min 1-1 Tolisso

Sevilla-Dinamo Zagreb 4-0 (1-0)

31 min 1-0 Vietto

46 min Stojanovic, punainen kortti

67 min 2-0 Escudero

80 min 3-0 N’Zonzi

87 min 4-0 Ben Yedder