Scroll Top

Valioliiga raportti – Leicester otti tärkeän voiton putoamistaistelussa

Gamblers valioliiga

Valioliigassa pelattiin v-loppuna tuhti kierros huippufutista ja taistelu kärkijoukkueiden sekä putoamista vastaan taistelevien kesken käy tällä hetkellä todella kuumana. Ennakkoon v-lopun odotetuin ottelu oli lauantaina pelattava Liverpoolin ja Arsenalin välinen mittelö.

Lauantaipäivä potkaistiin käyntiin, kun viime aikoina hyvin pelannut Manchester United isännöi Bournemouthia. Ottelu alkoin Manun kannalta hyvin ja se siirtyi yksi-.nolla johtoon Marcos Rojon maalilla, kun avaus puoliaikaa oli pelattu reilut parikymmentä minuuttia. Vierailijat eivät kuitenkaan luovuttaneet vaan tulivat tasoihin aivan puoliajan lopussa, kun Joshua King laukoi rankkarin varmasti sisään. Toisella puoliajalla United hallitsi ottelua, mutta lisää maaleja ei kamppailussa enää nähty, joten kotijoukkue joutui tyytymään kirvelevään yksi-yksi tasapeliin.

Viime kauden mestari Leicester paranteli otteitaan putoamistaistelussa, kun se otti viikon toisen voittonsa kukistettuaan Hullin kotonaan maalein kolme-yksi.  Voitto nosti Leicesterin sarjassa sijalla viisitoista ja eroa putoamisviivaan on nyt viisi pistettä.

Embed from Getty Images

Myös Crystal Palace jatkoi hyviä otteitaan ja paranteli asemiaan sarjan peräpäässä hakemalla hienon kaksi-nolla voiton West Bromwichin vieraana. Ottelun hahmona voi pitää Palacen maalivahti Wayne Hennesseyta, joka pelasi tolppien välissä loisto ottelun.

Lauantain päätti Liverpoolin ja Arsenalin välinen huippuottelu. Kumpikin joukkue oli pelannut viime kierroksilla ailahtelevasti, joten ottelu oli siinäkin mielessä erityisen tärkeä molemmille joukkueille. Liverpool sai otteluun erinomaisen alun ja se siirtyi yksi-nolla johtoon Roberto Firminon maalilla, kun ottelua oli pelattu yhdeksän minuuttia. Arsenal oli avaus puoliajalla suurissa vaikeuksissa eikä se saanut peliä oikein missään vaiheessa käyntiin. Aivan puoliajan lopussa Liverpool rokotti jälleen, kun Firmino vapautti Sadio Manen maalintekoon ja mies tälläsi pallon voimalla verkkoon ja Liverpool pääsi tauolle kaksi-nolla johdossa.

Embed from Getty Images

Arsenal sai tauolla virtaa otteisiinsa ja joukkue tuli sisuuntuneena toiselle puoliajalle. Noin vartti oli toista puoliaikaa takana, kun Arsenal iski. Alexis Sanchez vapautti loisto syötöllä Danny Welbeckin puolittain läpi eikä mies erehtynyt vaan sijoitti pallon hallitusti verkkoon. Arsenal yritti vimmatusti tasoitusta, mutta joukkue ei saanut mitään huippu vaarallista enää aikaan. Ottelun lisäajalla Liverpool ratkaisi lopullisesti ottelun itselleen, kun Georginio Wijnaldum viimeisteli kamppailun päätöslukemat kolme-yksi taululle. Voiton ansiosta Liverpool nousi sarjassa sijalla neljä ja ero Arsenalin on nyt kaksi pistettä.

Sunnuntaina Valioliigan ohjelmassa oli kaksi kamppailua. Päivä alkoi Tottenhamin ja Evertonin välisellä kamppailulla. Kotijoukkue siirtyi avaus puoliajalla johtoon, kun hurjassa vireessä oleva Harry Kane laukoi ottelun avausmaalin. Ottelu näytti lopullisesti ratkeavan toisen puoliajan alussa, kun Kane vei päivän toisella maalillaan Tottenhamin jo kaksi-nolla johtoon. Everton tuli peliin vielä mukaan, kun ottelua oli jäljellä vajaa kymmenen minuuttia. Romelu Lukakun tarkka sijoitus toi vierailijat maalin päähän.

Ottelun lisäajalla Dele Alli vei lontoolaiset takaisin kahden maalin johtoon, mutta minuuttia myöhemmin Enner Valencia toi Evertonin takaisin maalin päähän. Tämän lähemmäksi ei vierailijat enää päässyt vaan maalirikas ottelu päättyi Tottenhamin kolme-kaksi voittoon. Ottelun ehdoton hahmo oli kaksi maalia tehnyt harry Kane. Kane on ollut viime viikkoina hurjassa vireessä ja mies on tehnyt neljässä viime ottelussa yhteensä kahdeksan maalia. Kane johtaa tällä hetkellä Valioliigan maalipörssiä 19 osumallaan. Voiton ansiosta Tottenham jatkaa sarjassa sijalla kaksi ja eroa sarjakärki Chelseaan on nyt seitsemän pistettä.

Embed from Getty Images

Sunnuntain toisessa ottelussa Manchester City saapui sarjajumbo Sunderlandin vieraaksi. Kamppailusta ei mitään vuosisadan ottelua tullut vaan rutinoitunut City haki tarvittavan kaksi-nolla vierasvoiton itselleen. Avausmaalin laukoi Sergio Aguero ja loppulukemat kaksi-nolla viimeisteli keskikenttäpelaaja Leroy Sane. Voitolla City jatkaa sarjassa sijalla kolme ja eroa edellä menevään Tottenhamiin on nyt yksi piste.

V-lopun kierros ei kärjen osalta tarjonnut mitään ihmeellistä. Peräpäässä sitä vastoin Leicester ja Crystal Palace parantelivat huomattavasti asemiaan, kun taas Sunderlandin tilanne sarjan pohjalla näyttää entistäkin heikommalta. Valioliiga kierros pelataan loppuun maanantaina, kun West Ham isännöi sarjakärki Chelsea. Mikäli Chelsea ottaa voiton on eroa takana tuleviin jo kymmenen pistettä.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.