Scroll Top

Eurooppa-Liigan finaali: Liverpool vs Sevilla

Gamblers Eurooppa-liiga

Keskiviikkona pelataan Sveitsin Baselissa Eurooppa-Liigan finaali, jossa kohtaavat Liverpool ja Sevilla. Sevilla on kolmatta vuotta putkeen finaalissa. Unai Emeryn luotsaama joukkue on voittanut turnauksen kahtena viime keväänä. Viimeisen 10-vuoden aikana Sevilla on voittanut Euroopan kakkosturnauksen neljä kertaa. Liverpool ei ole voittanut juuri mitään vuoden 2005 Mestareiden liiga-voiton jälkeen, joten Jurgen Kloppin luotsaamalta joukkueelta odotetaan paljon.

—————————————————————————————————————————————-

 

Sevillan tie finaaliin on mennyt seuraavasti. Sevilla voitti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella norjalaisen Molden yhteismaalein 3-1, seuraavaksi kaatui sveitsiläinen Basel 3-0. Puolivälierissä oli jo tiukempaa. Joukkue pudotti Athletic Bilbaon rankkarikisan jälkeen, kun ratkaisevan rangaistuspotkun upotti sisään Kevin Gameiro. Välierissä Sevilla voitti ukrainalaisen Shakhtarin yhteismaalein 5-3 ja eteni näin ollen kolmatta kertaa finaaliin.

Embed from Getty Images

 

 

Liverpoolin matka finaaliin on ollut myös tiukka ja matkalla on kaatunut kovia joukkueita. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella se kukisti saksalaisen Augsburgin niukasti yhteismaalein 1-0, sitten oli vuorossa Manchester United joka kaatui maalein 3-1. Puolivälierissä joukkue pudotti jatkosta yhden suurimmista voittajasuosikeista ja Jurgen Kloppin entisistä seuroista, eli Dortmundin. Liverpool oli putoamassa Dortmundia vastaan jo jatkosta, mutta Dejan Lovren lisäajalla tekemä maali vei Liverpoolin välieriin. Välierissä putosi espanjalainen Villarreal yhteismaalein 3-1, vaikka Pool hävisi ensimmäisen osaottelun. Näin ollen Liverpoolilla on pitkästä aikaa mahdollisuus nostella kannua.

Embed from Getty Images

 

Arvio 

Ottelu pelataan puolueettomalla kentällä Baselissa, eli kumpikaan joukkue ei saa siitä etua itselleen. Sevilla voi saada pienen etulyöntiaseman siitä, että joukkue pelaa jo kolmatta vuotta peräjälkeen finaalissa, joten kokemusta näistä peleistä löytyy. Toisaalta Liverpoolilla on valtava halu voittaa pitkästä aikaa jotain suurta. Klopp osaa tsempata joukkueeseen hyvää henkeä suuria ja tärkeitä otteluita varten. Ottelusta on odotettavissa finaalien tapaan vähämaalista. Ei olisi mikään ihme,vaikka ottelussa mentäisiin jatkoajalle ja sitä kautta mahdollisesti aina rankkarikisaan asti.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.