Scroll Top

Valioliigan mestaruustaisto tiivistyy

Gamblers valioliiga

Embed from Getty Images

Valioliigan mestaruustaistosta on muodostunut kahden kauppa. Kun pelaamatta on enää neljä täyttä kierrosta, superyllättäjä Leicester City pitää ykköspaikkaa vielä viiden pisteen erolla Tottenhamiin. Kaula kapeni kahden pisteen verran viikonvaihteen liepeillä, kun Leicester päätyi värikkäiden vaiheiden jälkeen pistejakoon West Hamin kanssa ja Spurs puolestaan murskasi Stoken vieraskentästä huolimatta peräti 0-4.

Käydään läpi mestaruustaisto vaihe vaiheelta:

24.4.2016 Leicester – Swansea

Kotijoukkue joutuu peliin ilman viime ottelussa ulosajettua Vardya. Ulloa ja Okazaki ovat kuitenkin pätevä kärkikaksikko, joten eiköhän Leicester hoida kolme pistettä lähes panoksetta pelaavalta Swansealta. Ero sarjassa venyy jälleen 8 pisteeseen.

25.4.2016 Tottenham – West Bromwich

Pelillinen tasoero on valtava, eikä Tony Pulisin joukkojen puolustustaistelu riitä. Helpot kolme pistettä Spursille ja ero sarjassa kaventuu takaisin 5 pisteeseen.

1.5.2016 Manchester United – Leicester

Kotijoukkue pelaa vielä tärkeistä europaikoista, joten löysää ei ole luvassa. Molemmat ovat erikoistuneet vähämaalisiin otteluihin, joten tasapeli mahdollinen. Veikataan kuitenkin Leicesterin jäävän pisteittä.

2.5.2016 Chelsea – Tottenham

Paikalliskamppailu, jota Chelsea ei varmasti halua hävitä vaikka sarjataulukon kannalta panosta pelissä ei olisikaan. Kotikentällään Chelsea haastanee Spursia tasaväkisesti, veikataan ristiä. Tottenham kaventaa Leicesterin sarjajohdon 4 pisteeseen.

7.5.2016 Leicester – Everton

King Power Stadiumilla Leicesterin ei ole varaa enää hävitä. Evertonin materiaali on ok, mutta kausi on ollut pettymys. Panosta ei juuri ole, joten kotijoukkueen on venyttävä voittoon. Ero sarjakärjessä taas 7 pistettä ja mestaruus varmistuu Leicesterille!

8.5.2016 Tottenham – Southampton

Southampton saattaa hyvinkin olla vielä kiinni europaikoissa, mutta vaikea on nähdä Spursin menettävän kotonaan pisteitä vaikka mestaruus olisikin jo karannut. Ero kaventuu 4 pisteeseen.

15.5.2016 Chelsea – Leicester, Newcastle – Tottenham

Päätöskierroksella luonnollisesti kaikki pelaavat yhtäaikaisesti. Leicester saattaa hyvinkin hävitä vieraissa Chelsealle, mutta ei mahdollisesti sarjapaikastaan vielä taisteleva Newcastlekaan Benitezin johdolla varmasti helpolla kotonaan taivu. Todennäköisin skenaario siis on, että Spurs kuroo kettujen etumatkaa vielä kolmella pisteellä ja näin titteli menisi sensaatiomaisesti Leicesterille yhden pisteen erolla.

 

Tämän jossittelun kulminaatiopisteenä voidaan nähdä toukokuun alun kamppailut, kun kärkikaksikko pelaa ainakin paperilla vaikeat vieraspelit Man Unitedin ja Chelsean vieraana. Kestääkö Leicesterin satu loppuun asti, vai nouseeko ikuisena kakkosena tunnettu Tottenham viime metreillä rinnalle ja ohi?

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.