Jalkapallon EM-kisat-Yllättäjät vastakkain Islanti kohtaa Unkarin

og-default

Jalkapallon EM-kisoissa saadaan lauantaina päätökseen alkulohkojen toinen pelikierros.  Päivän aloittaa E-lohkon ottelu, jossa kohtaavat Belgia ja Irlanti. Lauantain toisessa ottelussa pelaa pieni ja sympaattinen Islanti, joka saa vastaansa kisat hyvin aloittaneen Unkarin. Illan päättää F-lohkon huippuottelu Portugalin ja Itävallan välillä.

Avaako Belgia pistetilin?

Päivän avausottelussa kohtaavat Belgia ja Irlanti. Belgia oli ennen kisoja yksi mestari suosikeista, mutta avausottelun tappio Italiaa vastaan jätti joukkueesta vaisun kuvan. Joukkueella on valtavat paineet vaikka kyseessä on vasta kisojen toinen ottelu. Pisteitä on pakko tulla ja mielellään kolme voiton muodossa.Tappio olisi kauhea katastrofi Belgian jatko haaveille. Kevin De Bruynen, Romelu Lukakun ja Eden Hazardin on nostettava tasoa mikäli joukkue haluaa voittaa Irlannin.

Irlanti joutui EM-kisoissa todella kovaan alkulohkoon. Sitä ei kuitenkaa jääty suremaan vihreällä saarella vaan joukkue aloitti kisat todella pirteällä esityksellä. Joukkue johti Ruotsia vastaan ja pelasi muutenkin hyvin, joten tasapeli oli varmasti sille pieni pettymys. Joukkue voi lähteä hyvillä mielin Belgiaa vastaan koska vastustajalla on kaikki paineet. Tasapeli olisi Irlannille hyvä tulos koska päätöspelissä on vastassa Italia, joka varmasti lepuuttaa pelaajia varmistuneen jatkopaikan takia. Irlannin Jeff Hendrick pelasi hyvän ottelun Ruotsia vastaan ja mies olikin lähellä maalintekoa, mutta laukaus osui ylärimaan. Nähdäänkö samanlaisia otteita myös Belgia kamppailussa.

Embed from Getty Images

Yllättäjät vastakkain- Islanti kohtaa Unkarin

Ennen kisoja kukaan ei olisi uskonut, että kun Islanti ja Unkari kohtaavat on panoksena ehkä F-lohkon jatkopaikka. Unkari oli monissa ennakoissa, jopa laitettu kisojen huonoimmaksi ja tylsimmäksi joukkueeksi. Joukkue osoitti puheet vääriksi ja yllätti todella positiivisesti Itävalta ottelussa. Hyökkääjä Adam Szalai oli avainroolissa Itävalta voitossa. Avausottelun yllätysvoitto tiesi sitä, että Unkarille tasapeli Islanti ottelussa tietäisi aika varmaa jatkopaikkaa EM-kisoissa vähintään lohko kolmosena.

Pieni ja piskuinen Islanti taisteli hyvin avausottelussa Portugalia vastaan ja joukkue raapi tärkeän 1-1 tasapelin. Islannin hyökkäyspelaaminen ei ollut Portugali pelissä kovinkaan kummoista johtuen siitä, että joukkue joutui puolustamaan niin paljon. Puolustus ja maalivahtipeli toimivat avausottelussa todella hyvin. Vaikka hyökkäyspeli olikin onnetonta on Islannin keskikentällä ja hyökkäyksessä kovia kavereita. Keskikentän keskustassa on joukkueen suurin tähti Swansean Gylfi Sigurdsson ja laiturina pelaa avausottelussa maalin tehnyt Birkir Bjarnason. Voitolla Islanti olisi askeleen lähempänä jatkopaikkaa.

Embed from Getty Images

Ottaako Portugali avausvoiton

Lauantai-illan huippuottelussa kohtaavat Portugali ja Itävalta. Portugali pelasi pelillisesti hyvän avausottelun vaikka jäikin 1-1 tasapeliin Islantia vastaan. Joukkue loi ison määrän laadukkaita tekopaikkoja, josta paremmalla viimeistelyllä olisi tullut maali tai pari lisää. Puolustuspeli oli myös hyvää, mutta tuollaiseen nukahdukseen mikä nähtiin tasoitus maalissa ei ole tässä ottelussa varaa. Nähdäänkö Cristiano Ronaldolta turnauksen avausmaali?.

Itävaltaa pidettiin yhtenä kisojen mustista hevosista, olihan joukkue pelannut sensaatiomaisen loistavat karsinnat. Johtuiko sitten jännityksestä vai mistä, mutta joukkue oli suuren suuri pettymys avausottelussa Unkaria vastaan. Tuntui siltä ettei mikään osa-alue toiminut joukkueen pelissä. Niinpä avausottelun tappio luokin Itävallalle paineita toiseen otteluun lähdettäessä. Pisteitä olisi tultava muuten kisat uhkaavat loppua jo alkulohko vaiheeseen. Itävallan puolustukseen tulee muutoksia koska tärkeä toppari Aleksandar Dragovic huilaa avausottelussa tuleen punaisen kortin takia. Itävallan keskikentän pitää pystyä tekemään paremmin peliä ja olemaan hyökkäyssuuntaan aktiivinen. Voitolla Itävalta tekisi F-lohkon tilanteesta mielenkiintoisen ja löisi suosikki Portugalin aseman lohkossa todella tukalaksi.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.