Pärmäkoski ja Niskanen voittoon Suomen Cupissa

Gamblers talvilajit

Rovaniemellä jatkui hiihdon Suomen Cup viikonloppu väliaikalähtökisoilla perinteisellä hiihtotavalla. Naisten matka oli 10 km ja miehillä 16,5 km.

Pärmäkoski voittoon tiukassa sekunti taistelussa

Naisten kisassa käytiin todella tiukka ja jännittävä voittotaistelu Krista Pärmäkosken ja Anne Kyllösen välillä. Kyllönen johti jokaisella väliaikapisteellä, mutta maalissa voiton nappasi hyvällä lopullaan Pärmäkoski vain 1,4 sekunnin erolla. Kilpailun kolmanneksi tuli Laura Mononen. Keväällä äidiksi tullut Aino-Kaisa Saarinen onnistui hyvin ollen neljäs.

Niskanen täysin ylivoimainen miesten kisassa

Sen sijaan miesten kisassa ei tullut jännää voittotaistelua. Voiton vei selvällä erolla Iivo Niskanen jättäen muut yli 40 sekunnin päähän. Niskanen johti kilpailua alusta asti eikä päästänyt muita lähellekään. Toiseksi tuli seurakaveri (Vuokatti Ski Team Kainuu) Sami Jauhojärvi ja kolmanneksi Ari Luusua. Eilisen sprintin voittanut Ristomatti Hakola oli viides.

Hiihdon maailmancup kausi alkaa ensi viikonloppuna Rukalla, jossa alkaa myös mäkihypyn ja yhdistetyn kaudet. Yle näyttää Rukan kisat suorana.