Scroll Top

Veikkausliigassa luvassa kiimainen loppuhuipennus

Veikkausliiga vetäytyi maajoukkuetauolle, kun vain kolme täyttä kierrosta on pelaamatta. Asetelmat eivät voisi olla paljoa jännemmät, kun sarja kaartaa loppusuoralle.

Sarjan kärjessä IFK Mariehamn, HJK, SJK ja Ilves ovat kiivaimmin mitalitaistossa, vain pisteen erolla toisistaan. Vastaavasti sarjan häntäpäässä vain kaksi pistettä erottaa toisistaan PS Kemin, HIFK:n ja karsijan paikalla majailevan FC Interin.

Myös otteluohjelman laatija on ollut hämmästyttävän kaukonäköinen ja lisää kiimaa viimeisille kierroksille tuokin kärkijoukkueiden keskinäiset kohtaamiset. Esimerkiksi HJK:lla on jäljellä ottelut vielä kaikkia muita kärkinelikon joukkueita vastaan.

Gee lähti purkamaan palettia kierros kierrokselta, selvittääkseen miten tässä oikein lopulta käy:

Perjantai 14.10.2016

FC Inter – PS Kemi

HJK – IFK Mariehamn

Ilves – HIFK

SJK – FC Lahti

Interin pelillinen käyrä osoittaa ylöspäin, Kemillä alaspäin. Luotetaan kotivoittoon, joka tiivistää putoamistaistoa entisestään. HJK kaataa kotikentän turvin IFKM:n ja Ilves HIFK:n. SJK ottaa pakkovoiton panoksetta pelaavasta Lahdesta.

Maanantai 17.10.2016

FC Inter – RoPS

FC Lahti – IFK Mariehamn

HIFK – KuPS

Ilves – HJK

PS Kemi – VPS

SJK – PK-35 Vantaa

Rovaniemeläisten kausi on tässä vaiheessa käytännössä ohi ja Interillä kotietu, Kokon lähdön jälkeen vieraiden maalinteko on tökkinyt eikä Inter ainakaan häviä tätä peliä. Veikataan ykköstä. Lahti haluaa esiintyä kunniakkaasti kauden viimeisessä kotipelissä ja nappaa pisteen maarianhaminalaisilta. Ilveksen ylisuorittaminen päättyy toiseksi viimeiselle kierrokselle ja rutinoitunut klubi nappaa vieraspinnat. Kemi nysvää Vepsun kanssa tasurin kotonaan ja SJK nuijii vantaalaiset maanrakoon. HIFK:lle pakkovoitto panoksettomista kuopiolaisvieraista?

 

Näin ollen ennen päätöskierrosta sarjataulukko näyttää seuraavalta:

  1. HJK 59 p
  2. SJK 58 p
  3. IFK Mariehamn 55 p
  4. Ilves 54 p

Ja häntäpäässä: FC Inter 36 p, HIFK 35 p, Kemi 34 p.

Mestaruustaisto huipentuu siis kärkikaksikon keskinäiseen taistoon Helsingissä 23.10.2016. HJK ei kotikentällään mestaruutta häviä, eikä SJK:lle tasapeli riittä, joten pokaali Klubille, hopeaa Seinäjoelle. IFKM ja Ilves puolestaan ratkaisevat pronssin Maarianhaminassa.

Mittelössä karsijan paikasta FC Interillä on helpoin ottelu viimeisenä, ja PK-35 Vantaan vieraana sillä on mahdollisuus pelastaa oma nahkansa. HIFK pelaa vaikean vierasottelun ja Rovaniemellä ja saattaa jäädä pisteittä. Mikäli PS Kemi ei veny yllätykseen Kuopiossa, heidän kautensa jatkuu raastavilla karsintamatseilla ja tähän myös Gee uskoo.

Mitalistit siis seuraavasti: 1. HJK, 2. SJK, 3. IFK Mariehamn, karsija PS Kemi.

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.