Scroll Top

Mestarien liiga – Kumpi nostaa kannua Real Madrid vai Juventus ??

UCL-mestarien-liiga

Jalkapallon Mestarien liiga huipentuu tänään Walesin Cardiffissa pelattavaan finaaliin, jossa kohtaavat Real Madrid ja Juventus. Real Madrid on hallinnut Mestarien liigaa viime vuosina ja sillä on mestaruudet vuodelta 2014 ja 2016, joten Madrid voi olla ensimmäinen joukkue, joka voittaa Mestarien liigan kahdesti peräkkäinen. Myös Juventuksella on menestystä viime vuosilta siltä joukkue oli finaalissa vuonna 2015, joten tämän illan finaali on sille toinen viimeisen kolmen vuoden aikana.

Embed from Getty Images

Ottelun lähtökohdat

Real Madrid

Real Madrid on jälleen Mestarien liigan finaalissa. Alkulohkossa joukkueen otteet hivenen tökkivät vaikka se ei peliäkään hävinnyt. Kuudesta ottelusta se voitti kolme ja pelasi kolmesti tasan ja se riitti lohkon kakkospaikkaan heti Dortmundin jälkeen. Joukkueen ykköspyssy alkulohko vaiheessa oli Karim Benzema, joka osui neljästi.

Joukkueen hyökkäyspelaaminen oli alkulohko vaiheessa jo hyvää, mutta sitä vastoin puolustuspeli ontui ja joukkue päästi kuudessa ottelussa yhteensä kymmenen maalia.

Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella joukkue sai vastaansa Napolin. Otteluparista povattiin tasaista, mutta Madrid ei antanut Napolille mitään mahdollisuuksia vaan eteni helposti otteluparista jatkoon yhteismaalein 6-2. Puolivälierissä Real sai vastaansa yhden suurimmista mestarisuosikeista, kun se kohtasi kiven kovan Bayern Munchenin. Ottelupari pari näytti ratkeavan jo avaus kohtaamisessa, kun Real haki kahdella Cristiano Ronaldon maalilla 2-1 vierasvoiton. Munchen nousi kuitenkin taisteluun mukaan kaatamalla Realin vieraissa samoin lukemin, mutta Ronaldo nousi jälleen esiin ja vei joukkueensa kahdella jatkoaika osumallaan välieriin.

Embed from Getty Images

Välierissä vastaan asettui toinen madridilaisseura Atletico. Alkulohkossa vielä hivenen ruosteessa ollut Ronaldo nousi jälleen esiin tekemällä avausottelussa hattutempun, joka käytännössä ratkaisi finaalipaikan Realille. Vaikka joukkue hävisi vieraissa maalein kaksi-yksi, niin yhteismaalit olivat silti Realille 4-2, joten toinen peräkkäinen finaalipaikka oli sinetöity.

Realin kausi on ollut muutenkin menestys, koska joukkue voitti vuosien tauon jälkeen La Ligan ja eteni nyt kolmatta kertaa neljään vuoteen Mestarien liigan finaaliin. Joukkue lähtee finaaliin pienenä suosikkina, mutta joukkueen puolustuspelaamisen pitää olla paremmalla tasolla mitä on tällä kaudella nähty. Hyökkäysmateriaali on todella kova, mutta tänään sekin mitataan kunnolla, kun vastassa on maailman kovin puolustus.

Embed from Getty Images

 

Juventus

Juventuksen kausi on ollut menestys, koska joukkue voitti Serie A:n sekä Italian Cupin. Joukkue pelaa nyt toista kertaa finaalissa viimeisen kolmen kauden aikana. Mestarien liigan voitto olisi seuralle ja sen faneille iso juttu, koska joukkueen ainoa Mestarien liigan voitto on vuodelta 1996.

Juventus oli jo lohkovaiheessa iskussa sillä se voitti neljä ottelua ja pelasi kahdesti tasan, joten lohkovoitto irtosi ennen Sevillaa. Joukkueen puolustus on lohkovaiheessa timanttia, koska se päästi kuudessa ottelussa vain kaksi maalia, joka oli vähiten yhdessä Atleticon kanssa. Joukkueen maalitykkinä alkulohkossa toimi Gonzalo Higuain, joka teki kuudessa ottelussa kolme maalia.

Embed from Getty Images

Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Juventus kohtasi FC Porton. Juventus ei antanut portugalilaisten yllättää vaan eteni rutiinilla jatkoon yhteismaalein 3-0.  Puolivälierissä koitti sitten jo kunnon  haaste, kun vastaan asettui todellinen A-luokan joukkue nimittäin Barcelona. Juventus ei tästä hätkähtänyt vaan näytti jo avausottelussa mihin joukkue parhaimmillaan pystyy. Tahtipuikkoa heilutti argentiinalainen Paulo Dybala, joka teki kaksi maalia ja siivitti Juventuksen 3-0 kotivoittoon. Vieraissa italialaiset pystyivät siihen mihin harva joukkue pystyy eli pitivät  Barcelonan nollilla ja etenivät sitä kautta välieriin yhteismaalein 3-0.

Välierissä joukkue kohtasi tämän kauden yllättäjän Ranskan liigan Monacon. Juventus pystyi jälleen pelaamaan hyvin vieraissa ja se haki hienon 2-0 voiton Monacosta, joka siivitti joukkueen jo käytännössä finaaliin. Toinen osaottelu oli myös Juventuksen hallintaa ja joukkue eteni lopulta yhteismaalein 4-1 finaaliin.

Embed from Getty Images

Juventuksen hyökkäys ei ole yhtä vahva kuin Realilla, mutta sitä vastoin joukkueen puolustus on ainakin pari pykälää vastustajaa edellä. Juventus on päästänyt tämän kauden Mestarien liigassa vain 3 maalia 12 ottelussa, joten Cristiano Ronaldolla ja kumppaneilla tulee olemaan hikinen iltapuhde edessä. Hyökkäyssuuntaan joukkueen tärkeinpelaaja on Paulo Dybala, joka rakentaa hyvin maalipaikkoja muille ja pystyy myös itse tekemään maaleja. Myös maaliahne Gonzalo Higuain on tärkeässä roolissa ja mies haluaa varmasti osua entistä seuraansa vastaan.

Arvio

Todella tasainen ottelu luvassa, jossa tuskin maalijuhlia nähdään. Real on ehkä pienoinen suosikki, mutta Juventuksen kiven kova puolustus laittaa Realin hyökkääjät todelliseen testiin. Gee veikkaa, että ottelussa nähdään vain yksi maali ja sen tekee Juventus. Mestaruus olisi joukkueelle ensimmäinen Mestarien liigassa sitten vuoden 1996.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.