Scroll Top

Patrik Laine autokoulusta supertähdeksi

Vielä pari vuotta sitten Patrik Laine oli suurelle yleisölle täysin tuntematon ja nuorukainen oli otsikoissa lähinnä nuorten maajoukkueessa tapahtuneiden hölmöilyjen takia. Laine näytti esimerkiksi valmentajalle kurkunleikkaus merkkejä, mutta noista episodeista Laine on kasvanut henkisesti todella paljon eteenpäin. Laineen potentiaali on ollut jo vuosia kiekkopiirien tiedossa ja viime kaudella siitä saatiin esimakua SM-liigan puolella. Viimeistään viime kevään MM-kisoissa Laine nousi koko kansan tietoisuuteen pelaamalla loistavat MM-kilpailut ja nuorukainen valittiinkin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Embed from Getty Images

Kesällä Laine varattiin NHL:n draftissa numerolla kaksi, joten oli tiedossa, että mies pääsee näyttämään taitojaan NHL:ssä tämän kauden aikana. Silti Laineen näytöt taalaliigassa ovat ylittäneet kaikki odotukset ja yllättynyt myös jääkiekkoa tarkemmin seuraavat kiekkoihmiset. Toki Tapparan kasvatilta odotettiin maaleja, mutta siitä huolimatta 28 maalia 54 otteluun on huikea suoritus, johon vain harva tulokas nykypäivänä pystyy. Laine on tällä hetkellä NHL:n pistepörssissä 20 parhaan joukossa tehoilla 28+ 24. Runkosarjaa on vielä jäljellä reilut kaksikymmentä kierrosta, joten on hyvin todennäköistä, että Laine ylittää tulokaskaudella maagisen 30 maalin rajapyykin.

Embed from Getty Images

Laine on vielä pelaajana täysin raakile mikä nostaa miehen huikean tulokaskauden arvoa entisestään. On mielenkiintoista seurata mihin nuorukainen pystyy seuraavan parin kolmen vuoden aikana. Laine on sellainen maalintekijä, jollaista suomikiekossa ei ole nähty sitten Teemu Selänteen. Laineen laukaus on sitä luokkaa, että hän pystyy paukuttamaan tulevina vuosina, jopa 50 maalin kausia. Nyt vaan Laineen sekä suomalaisen median pitää pidellä jalat tukevasti maassa, koska välillä on tuntunut, että lehdistä odottaa lajin kultakimpaleelta aivan liikaa aivan liian varhain. Toki Laineen potentiaali on huikea, mutta pitää muistaa, että nuorukainen on vasta 18 – vuotias ja pelaa ensimmäistä kauttaan NHL:ssä. Nyt vaan annetaan aikaa niin on varmaa, että Laine tarjoaa kiekkoyleisölle vielä monta unohtumatonta elämystä.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.