Predators voittoon – Rinteen huipputorjunnat jatkuvat

Pekka Rinne torjui lauantaikierroksella jo kauden 33. voittonsa, kun Predators kukisti New Jersey Devilsin lukemin 3-1. Rinteelle kirjattiin 21 torjuntaa ja hän on hävinnyt edellisistä 11 ottelustaan yhden.

Ensimmäinen erä meni kotijoukkueen hallinnassa ja laukaukset menivät kotijoukkueelle 20-3. Ottelun ensimmäinen osuma nähtiin ajassa 8:49, kun Matt Cullen vei kotijoukkueen johtoon. Erätauolle mentiin Predatorsin 1-0 johdossa.

Devils tasoitti ottelun toisen erän loppupuolella Steve Bernierin ylivoimaosumalla, kun päädystä pompannut kiekko tuli kuin tarjottimella. Erässä nähtiin myös Pekka Rinteen uskomaton venyminen kiekon eteen, kun Devilsin Mike Cammalleri saa takatolpalle nappisyötön ja pääsee laukomaan suoraan syötöstä. Katso video tästä!

Viimeinen erä tarjosi kaksi Predatorsin osumaa, kun Colin Wilson vei kotijoukkueen ajassa 16:33 johtoon ja vain vähän reilu minuutti edellisestä, ajassa 17:39 Craig Smith iski loppulukemat 3-1.

Voitto oli Nashvillen viides peräkkäinen ja joukkue viilettää koko NHL:n kärkipaikalla. Joukkueen kotitilasto on huikea, 23 voittoa ja vain neljä tappiota.

Polvivammasta toivuttuaan Rinne on pelannut viisi ottelua ja torjunut niistä neljä voittoa. Suomalaismaalivahti johtaa NHL:n voittotilastoa ja on päästettyjen maalien keskiarvotilaston 1.97 kärkipaikalla.