Scroll Top

Liiga – HIFK hankki NHL:stä vapautuneen puolustaja Joonas Lyytisen

HIFK tiedotti tänään kovasta pelaajauutisesta, kun seura kertoi tehneensä sopimuksen Nashvillestä juuri potkut saaneen puolustaja Joonas Lyytisen kanssa. Lahjakkaan puolustajan ja HIFK välinen sopimus on pitkä, sillä se kestää kevääseen 2021 asti.

23 -vuotias Lyytinen oli KalPan johtavia puolustajia usean kauden ajan. Erityisesti kaudella  2016-2017, jolloin KalPa ylsi aina SM-liigan finaaleihin asti oli Lyytinen joukkueessa todella tärkeässä roolissa. Kyseisellä kaudella puolustaja kirjautti myös uransa parhaat tehopisteensä tehden runkosarjassa tehot 8+16 ja oli myös pudotuspeleissä todella hyvä tehden sielläkin seitsemän tehopistettä.

Embed from Getty Images

Kaudeksi 2017-2018 Lyytinen siirtyi Pohjois-Amerikkaan, mutta NHL-unelma ei ottanut tuulta alleen ja mies pelasi kyseisen kauden käytännössä kokonaan AHL:ssä Milwaukeen riveissä ja osan kaudesta, jopa ECHL:ssä. Tämä kausi meni myös Milwaukeen joukkueessa, jossa syntyi 20 ottelussa tehot 0+3.

Lyytinen on HIFK -joukkueeseen todella hyvä hankinta ei pelkästään tälle kaudelle vaan myös tulevaisuutta ajatellen. Lyytinen on hyvä kiekollinen puolustaja, jolla on myös hyvät taidot oman pään pelaamiseen, joten hän on kokonaisvaltaisesti todella hyvä paketti joukkueen alakertaan.

Embed from Getty Images

-  Olimme kiinnostuneita Lyytisestä tuleville kausille, mutta eteen tuli tilaisuus saada hänet IFK:hon jo nyt. Olemme erittäin iloisia, että hän valitsi monista vaihtoehdoista juuri meidät, urheilujohtaja Tobias Salmelainen kertoi seuran tiedotteessa.

Myös HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin oli todella tyytyväinen uudesta puolustaja hankinnasta.

– Lyytinen on hyvin liikkuva ja monipuolinen puolustaja, joka sopii erinomaisesti joukkueemme pelitapaan, kommentoi päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

Samalla HIFK tiedotti myös, että hyökkääjä Miles Koulews ei jatka joukkueessa. Koules pelasi IFK:n riveissä 13 ottelussa, joissa syntyi tehot 2+0.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.