Jalkapallon EM-kisaraportti- Englanti hyytyi tasapeliin

og-default

Jalkapallon EM-kisojen toinen pelipäivä tarjosi hienoa viihdettä. Ottelut tarjosivat maaleja ja muutama yllätys mahtui myös joukkoon.

Sveitsi aloitti kisat voitolla

Päivän aloitti Albanian ja Sveitsin kohtaaminen. Sveitsi siirtyi ottelun alussa johtoon kun puolustaja Fabian Schar puski kulmapotkusta kauniin 1-0 maalin. Sveitsillä oli avaus puoliajalla muutamia loisto paikkoja kasvattaa johtoaan, mutta Albanian puolustus kesti Ensimmäisen puoliajan lopussa Albanian osakkeet heikkenivät entisestään kun toppari Lorik Cana lensi suihkuun saatuaan toisen keltaisen korttinsa. Tilanteesta seuranneesta vapaapotkusta Blerim Dzemaili tykitti voimalla tolppaan ja puoliajalle mentiin Sveitsin 1-0 johdossa. Toisella puoliajalla Sveitsi ei pystynyt hyödyntämään ylivoimaansa vaan tyytyi varmistelemaan johtoaan. Aivan ottelun lopussa Albania sai loistopaikan kun vaihdosta tullut Shkelzen Gashi pelattiin läpiajoon, mutta Sveitsin maalivahti Yann Sommer torjui ilmiömäisesti. Enempää maaleja ei ottelussa nähty, joten Sveitsille arvokas 1-0 voitto EM-avauksestaan.

Wales kaatoi Slovakian

Päivän toisessa ottelussa kohtasivat EM-kisojen ensikertalaiset Wales ja Slovakia. Wales tuli otteluun ennakkoluulottomasti ja Gareth Bale tälläsi uskomattomalla vapaapotkullaan Wales 1-0 johtoon. Wales oli avaus puoliajalla paljon parempi ja Slovakian peli näytti ajoittain aneemiselta. Tauolle mentiin Walesin 1-0 johdossa.

Toisella puoliajalla peli kuitenkin muuttui. Slovakia tuli tunnin pelin jälkeen tasoihin kun juuri vaihdosta kentälle tullut Ondrej Duda laukoi Robert Makin syötöstä ottelun 1-1. Wales ei tasoitus maalista lannistunut vaan ratkaisi ottelun kun kymmenen minuuttia oli kamppailua jäljellä. Aaron Ramsey teki loistavan alustuksen ja Hal Robson-Kanu laukoi pallon ohi Slovakian maalivahdin. Wales kesti lopussa Slovakian lähentelyt ja otti historiansa ensimmäisen voiton EM-kisa tasolla. Voitto saattoi riittää, jopa Walesille jatkopaikkaan.

Venäjä raapi tasapelin Englantia vastaan

Englannilta odotettiin jälleen paljon, mutta avausottelussa tulos jäi laihaksi kun Venäjä tuli tasoihin kamppailun viime hetkillä. Avaus puoliajan alussa Englannilla oli hyvä paikka siirtyä johtoon kun Adam Lallana pääsi laukomaan tulisesti, mutta Venäjän maalivahti Igor Akinfejev torjui. Lisäksi Wayne Rooney:lla oli paikka viedä Englanti johtoon, mutta Akinfejev torjui tämänkin. Englannin peli oli avaus puoliajalla hyvää, mutta tehotonta ja tauolle mentii maalittomissa 0-0 lukemissa.

Toisen puoliajan alku oli tasaista eikä maaleja tahtonut oikein syntyä. Ottelun avausmaali kuitenkin nähtiin kun ottelua oli pelattu 73 minuuttia. Englanti sai vapaapotkun rangaistusalueen tuntumasta ja Tottenham pelaaja Eric Dier tykitti pallon näyttävästi yläkulmaan ja Englanti 1-0 johtoon. Venäjä ei saanut kiriä oikein aikaan ja pitkään näytti siltä, että Englanti ottaa ottelusta voiton. Venäjä sai kuitenkin lisäajalla pelattua pallon boksiin ja toppari Vasili Berezutski puski kaaripallon Englannin maalin takakulmaan ja ottelu päättyi tasapeliin 1-1. Englannin joukkueessa tasapeli aiheutti varmasti valtavan pettymyksen niin hyvin peli oli joukkueella hallussa. Lohkon toisella kierroksella nähdään mielenkiintoinen ottelu kun Englanti kohtaa Walesin. Venäjä puolestaan jatkaa kisoja kohtaamalla Slovakian.

EM-kisat jatkuvat sunnuntaina kolmella ottelulla. C-lohkossa kohtaavat kello 16.00 Turkki ja Kroatia. Päivän toisessa ottelussa Puola kohtaa arvaamattoman Pohjois-Irlannin ja päivän päättää kun hallitseva maailmanmestari Saksa kohtaa Ukrainan.