NHL- Muuttiko Joonas Donskoi finaalisarjan luonteen??

Joonas Donskoin tekemä jatkoaikamaali finaalisarjan kolmannessa ottelussa saattaa olla vielä todella arvokas San Jose Sharksin mestaruuden tavoittelun kannalta. Neljänteen otteluun lähdettäessä finaalisarja on Penguisille 2-1 eikä 3-0, joten Donskoin tekemä jatkoaikamaali oli todella arvokas.

Moni odotti, että San Jose tulee myrskyn lailla kotikentällään finaalisarjan kolmannessa ottelussa, mutta toisin kävi. Pittsburgh Penguins tuli todella aktiivisesti pelin alusta ja meni ottelussa johtoon. Erän edetessä Sharks sai peliä paremmin raiteilleen ja tasoitti ottelun 1-1. Toisessa erässä nähtiin tämän sarjan parasta San Josea, mutta silti joukkue ei paikkojaan pystynyt hyödyntämään ja lisäksi Penguins blokkasi ottelussa todella hyvin laukauksia. Aivan erän lopussa vieraat menivät 2-1 johtoon Patric Hornqvistin maalilla ja tilanne näytti todella tukalalta San Josen kannalta.

Vieraat johtivat pitkään vielä päätöserässä, mutta sitten Joe Ward yllätti lämärillään pudotuspeleissä loistavasti pelanneen tulokasmaalivahti Matt Murrayn. Wardin laukaus oli toki kova, mutta näitä ei saisi mennä näin tärkeissä peleissä se on vaan fakta. Jatkoajalla Sharksin Joe Thorntonilla oli muuta huippupaikka, mutta lopulta esiin nousi Raahen Teräs-Kiekon Joonas Donskoi, joka laukoi hienosti etukulmasta sisään

Muuttuuko ottelusarjan luonne??

San Jose saa olla tyytyväinen, että ottelusarja on Penguinsille vain 2-1 eikä 3-0 niin paljon parempi se ollut finaaleissa tähän mennessä. Donskoin tekemä jatkoaikamaali vei Sharks ensi kertaa finaalisarjassa johtoon ja sitä kautta voittoon. Seuraavassa ottelussa Sharksin supertähtien Joe Pavelskin, Logan Couturen johdolla pitää astua esiin mikäli joukkue haluaa mestaruudesta tapella näennäinen tekeminen ei vaan riitä.

Saa nähdä käyttääkö San Jose neljännessä finaalissa peluutusta apunaan niin kuin teki kolmannessa finaaliottelussa. Sharksin tuntemattomin tähtipelaaja puolustaja Marc-Edouard Vlasic pääsi pelaamaan jatkuvasti Penguinsin supertähteä Sidney Crosbya vastaan. Vlasic parinaan Justin Braun pimensi Penguins tähdet todella hyvin sarjan kolmannessa ottelussa.

Penguins on vielä suosikki voittamaan mestaruuden, mutta San Jose ei ole pelannut vielä lähellekään parastaan näissä finaaleissa. Ensimmäisessä kotiottelussa saatiin vähän esimakua tulevasta, mutta joukkue on vielä kaukana siitä mitä nähtiin esimerkiksi St Louisia vastaan. Penguins on johtanut tähän mennessä jokaista finaalia ja pelannut todella vakuuttavasti. Neljäs ottelu tulee olemaan todella isossa roolissa kun mestaria ratkotaan. On todella suuri ero onko ottelusarja tasan 2-2 vai johtaako Penguins voiton 3-1 kun karavaani suuntaa neljännen ottelun jälkeen takaisin Pittsburghiin. Ei olisi mikään ihme jos tänä vuonna saataisiin katsoa Stanley Cup finaaleja koko rahan edestä eli täydet seitsemän ottelua.