Pittsburgh tasasi toistamiseen otteluvoitot Ottawaa vastaan

Loukkaantumisista kärsivä Pittsburgh Penguins osoitti jälleen luonnetta kaatamalla Ottawa Senatorsin konferenssin finaalien neljännessä ottelussa lukemin 3-2 ja tasaamalla samalla otteluvoitot 2-2:een.

Vierasjoukkue Pittsburgh aloitti maalinteon ensimmäisen erän loppupuolella, kun ”lyhyen” uransa varrella paljon takaiskuja kokenut Olli Määttä ampui uransa ensimmäisen pudotuspelimaalin NHL:ssä. Kapteeni Sidney Crosby löysi Määtän toiselta laidalta, ja suomalaispuolustaja ponkaisi ensin Zach Smithin ohi ja sen jälkeen yllätti Craig Andersonin etukulmasta.

Pittsburgh lisäsi johtoaan toisessa ensin Crosbyn runnoessa maalinkulmalta joukkueensa kahden maalin karkumatkalle ja sen jälkeen vielä Brian Dumoulinin ampuessa Ottawa-puolustaja Dion Phaneufin luistimen kautta lukemat 3-0:aan.

Kuluvan kauden sensaatiojoukkue Ottawa ei periksi kuitenkaan antanut, vaan kiri aina maalin päähän Clarke MacArthurin sekä Erik Karlssonin ohjausmaaleilla. Kolmen maalin takaa-ajoasema oli Ottawalle silti hivenen liikaa ja Pittsburgh haki kotiedun takaisin itselleen.

Yli kuukauden tauon jälkeen aloittavana maalivahtina tolppien väliin luistellut Matt Murray pysäytti ottelussa 24 laukausta. Penkillä istunut Marc-Andre Fleury oli torjunut kaikki edeltävät pelit, mutta sai väistyä päästettyään edellisessä 5-1 tappio-ottelussa käytännössä yhden helpon maalin.

Sarja jatkuu Pittsburghissa viidennen ottelun merkeissä Suomen aikaan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.