Scroll Top

Liiga – Jukurit kohtaa kotonaan Lukon

Torstaina pelataan SM-liigassa yksi ottelu, kun sarjanousija Mikkelin Jukurit isännöi Rauman Lukkoa. Illan ottelusta tekee erityisen se, että Lukon päävalmentaja Juha Vuori kohtaa oppi-isänsä Risto Dufvan nyt ensi kertaa Liiga-tasolla.

 Jukurit

Sarjanousija Jukurit on aloittanut kautensa Risto Dufvan johdolla varsin mukavasti. Viime perjantaina se hävisi hyvän esityksen jälkeen  vielä Vaasan Sportille, mutta lauantaina se otti jo historian ensimmäisen voittonsa liigatasolla, kun se kaatoi kotonaan KalPan 4-2 lukemin.

Jukureiden joukkueesta löytyi ratkaisuvoimaa avausviikonloppuna yllättävän laajalta rintamalta. Silti joukkueesta esiin nousi kakkosketju, jossa pelaavat Henrik Koivisto, Teemu Tallberg ja Ville Leskinen. Edellä mainittu kolmikko teki KalPaa vastaan joukkueen neljästä maalista kaksi ja oli muutenkin vahvasti esillä. Nyt vastus kovenee huomattavasti, kun vastaan asettuu Lukko. Joukkue tulee tarvitsemaan illan ottelussa hyvää puolustusta ja erinomaista maalivahtipeliä mikäli se mielii taistella voitosta ja kolmesta sarjapisteestä.

Embed from Getty Images

Lukko

Lukko aloitti kautensa yskähdellen kahdella tappiolla. Viime perjantaina se hävisi voittolaukausten jälkeen HIFK:lle ja lauantaina tuli jatkoaikatappio Ässien vieraana. Joukkueen puolustuspelaaminen on ollut avauskierroksilla aivan liian repaleista. Lukko päästi viime viikonlopun kahdessa ottelussa yhteensä kahdeksan maalia, joka on aivan liikaa mikäli voitoista mielii  pelata.

Oli Lukon avauskierrosten pelaamisesta toki, jotain positiivistakin nimittäin erikoistilannepelaaminen. Joukkueen ylivoima ja alivoimapelaaminen oli todella hyvällä tasolla avausotteluissa. Joukkue saikin tehtyä kahdessa ottelussa yhteensä kuusi maalia, joten noilla hyökkäyspään tehoilla pitäisi myös sarjapisteitä alkaa ajan kanssa tulemaan. Torstain ottelussa on Lukon kannalta sikälikin isot panokset, koska jos joukkue häviää Jukureille voi pienimuotoinen minikriisi alkaa puhjeta fanien sekä joukkueen sisällä.

Embed from Getty Images

Arvio

Jukurit aloitti kautensa kahdella hyvällä ottelulla, mutta nyt haaste on astetta suurempi. Avausmaalin merkitys on todella iso ja erityisesti Jukureiden kannalta. Lukko lähtee torstain otteluun kahden tappion rasittamana, mutta joukkueen ykköskenttä Ville Vahalahden johdolla on ollut avauskierroksilla heti iskussa. Lukko lähtee otteluun selvänä suosikkina ja vaikea nähdä, että Jukurit tästä ottelusta voittoa nappaisi. Lukon voittoa lapulle ja tulosveikkaus 3-2 tai 4-1 raumalaisille.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.