Scroll Top

NHL – Patrik Laine valittiin NHL:n kuukauden pelaajaksi – Samalla tehtiin suomalaista jääkiekkohistoriaa

Suomalaisten satumainen NHL -kausi jatkuu, kun Winnipegin hyökkääjä Patrik Laine valittiin NHL:ssä marraskuun ykköstähdeksi. Laine teki marraskuun 12 ottelussa peräti 18 maalia ja antoi siihen päälle vielä yhden syötön eli teki 19 tehopistettä.

Embed from Getty Images

Marraskuun kakkostähdeksi valittiin Colorado Avalanchen sentteri Nathan MacKinnon ja kolmostähdeksi puolestaan valittiin Vegas Golden Knightsin ykkösmaalivahti Marc-Andre Fleury.

Laineen kuukausi oli sikälikin huikea, että suomalaisesta tuli ensimmäinen pelaaja 24 vuoteen, joka on tehnyt vähintään 18 maalia yhden kalenterikuukauden aikana. Kyseiseen saavutukseen on NHL:n historiassa pystynyt vain kymmenen pelaaja.

Marraskuun tulokkaaksi valittiin Buffalo Sabresin ruotsalainen 18 -vuotias tulevaisuuden tähtipuolustaja Rasmus Dahlin.

NHL-kausi on alkanut suomalaisittain käsittämättömän hyvin, koska lokakuun pelaajaksi valittiin pistepörssiä tällä hetkellä johtava Coloradon Mikko Rantanen.

Embed from Getty Images

Marraskuun valinta oli sikälikin historiallinen hetki, sillä koskaan aiemmin ei ole NHL:n historiassa kahta suomalaista valittu peräkkäin kuukauden pelaajaksi.

Ennen tätä kautta edellinen suomalainen kenttäpelaaja, joka oli valittu kuukauden pelaajaksi NHL:ssä oli Teemu Selänne, joka valittiin marraskuun pelaajaksi 2006.

Viime vuosina suomalaisista maalivahdeista Tuukka Rask joulukuussa 2017 ja  Pekka Rinne marraskuussa  2016 on valittu kuukauden pelaajaksi.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.