Scroll Top

FIFA MM2018 – Tänään pelataan alkulohkojen päätösottelut, lue ennakko!

Jalkapallon mm 2018

Jalkapallon MM-kisoissa saadaan tänään alkulohkot päätökseen, kun G ja H-lohkossa pelataan päätösottelut. Pelipäivä aloitetaan H-lohkon otteluilla, jossa vielä kolmella joukkueella (Japani, Senegal ja Kolumbia) on mahdollisuus jatkopeleihin. Otteluista mielenkiintoisempi ainakin ennakkoon on Senegalin ja Kolumbian kohtaaminen, jossa saatetaan pelata jopa lohkovoitosta. Ilta huipentuu G-lohkon huippuotteluun Englanti vs Belgia, jossa panoksena on lohkovoitto.

Ennakkoasetelmat päivän otteluihin

Senegal vs Kolumbia

Senegal ja Kolumbia kohtaavat toisensa H-lohkon päätöskierroksella ja ottelussa riittää rutkasti panosta, sillä molemmilla joukkueilla on mahdollisuus jatkopaikkaan. Senegalilla on otteluun lähdettäessä etu puolellaan, koska joukkueelle riittää kamppailusta tasapeli varmistamaan jatkopaikan, kun taas Kolumbia tarvitsee ottelusta voiton, jotta joukkueen kisat jatkuisivat vielä alkulohkon jälkeenkin.

Senegal on pelannut kisoissa todella hyvin eikä joukkue ole hävinnyt vielä otteluakaan. Silti joukkueen jatkopaikka ei ole vielä varma vaikka joukkueella oli edellisessä kamppailussa todella hyvät saumat varmistaa jatkopaikka itselleen, kun se johti Japania vastaan kamppailua kahdesti. Ottelu päättyi lopulta Senegalin kannalta ikävästi 2-2, joten joukkue tarvitsee tämän päivän ottelusta vähintään pisteen.

Embed from Getty Images

Senegalin puolustus on ollut pitkään jo vahvalla tasolla, mutta näissä kisoissa joukkueen nopeat laitapelaajat ovat pistäneet ilolla silmään. Muutenkin Senegal on lähtenyt omiin hyökkäyksiin todella nopeasti monen pelaajan voimin ja tämä aiheutti vaikeuksia niin Puolan kuin Japanin puolustukselle. Joukkue tuskin muuttaa tähän otteluun mitään vaan lähtee samalla taktiikalla peliin kuin kahteen ensimmäiseen koitokseen.

Kolumbia aloitti kisat tappiolla Japanille, mutta edellisestä ottelusta joukkue otti vakuuttavan 3-0 voiton Puolasta. Varsinkin tapa, jolla voitto tuli oli vakuuttava, sillä Kolumbia ei antanut ottelussa mitään palaa Puolalle ja joukkueen otteissa alkoi näkyä sitä Kolumbiaa, jota odotettiin jo avauskamppailussa. Edellisessä ottelussa oli tärkeää myös se, että joukkueen yksi avainhyökkääjistä Radamel Falcao sai tehtyä kisojen ensimmäisen maalinsa. Lisäksi muutkin avainpelaajat Juan Cuadradon johdolla pelasivat erinomaisen ottelun.

Voitto nosti varmasti rutkasti myös joukkueen itseluottamusta, joten pelaajat voivat lähteä tämän päivän kamppailuun vapautuneesti vaikka sillä onkin lähes pakkovoiton paikka, jotta MM-kisat jatkuisivat. Toki maalle saattaa riittää myös tasapeli riippuen siitä, miten lohkon toisessa ottelussa käy.

Embed from Getty Images

 

Japani vs Puola

H-lohkon toisessa ottelussa kohtaavat Japani ja Puola. Ottelussa vain Japanilla on panosta, koska Puolan kisat tulevat päättymään varmuudella alkulohkoon Senegalille ja Kolumbialle kärsittyjen tappioiden takia. Tämä voikin näkyä joukkueen otteissa, joko negatiivisesti tai sitten positiivisesti riippuen siitä, miten pelaajat ovat pystyneet käsittelemään rajun pettymyksen, koska Puolaa pidettiin ennen kisoja yhtenä lohkon suurimmista voittajasuosikeista.

Japanille tämä asetelma sopii todella hyvin, koska joukkue on varmasti täynnä virtaa. Japani on ollut muutenkin näissä kisoissa todella pirteä ilmestys ja pelannut todella hyvää jalkapalloa. Voittamalla Puolan ottaa Japani suurella todennäköisyydellä myös lohkovoiton itselleen.

Embed from Getty Images

 

Englanti vs Belgia

MM-kisojen alkulohkot päätetään todelliseen huippuotteluun, kun Englanti ja Belgia kohtaavat toisensa G-lohkon päätöskierroksella. Joukkueet pelaavat illan ottelussa lohkovoitosta vai pelaavatko??. Moni on ennakoinut haluaisiko Englanti jopa hävitä ottelun, koska lohkossa toiseksi tulevalla on huomattavasti helpompi kaavio edessä kuin lohkovoittajalla. Toisaalta myös Belgia voi halutessaan taktikoida, koska jos joukkue pelaa illan ottelussa tasan olisi se puolestaan lohkokakkonen.

Ainakin Englannin leirissä on taktikointi ja tahalleen häviäminen tyrmätty täysin, mutta päävalmentaja Gareth Southgate kuitenkin vihjaili, että joitakin vaihtoja on illan kamppailuun luvassa. Ainakin maalipörssiä  5 osumalla johtava harry Kanen saattaa aloittaa illan kamppailun penkiltä. Pitää muistaa, että Englanti on niin monet MM-kisat sössinyt, että joukkueen olisi kyllä parempi lähteä neljännesvälieriin voitto ottelu alla.

Embed from Getty Images

Belgia on pelannut tähän mennessä todella hyvät kaksi ottelua, mutta pitää kuitenkin muistaa, että joukkuetta ei vielä ole näissä kisoissa oikein kunnolla haastettu. Tänään joukkue saa ainakin ensimmäisen todellisen haasteen vaikka Englanti antaisikin huilia muutamille avainpelaajille. Belgian leirissä tiedostetaan myös lohkon tilanne ja se, mille puolelle kaaviota lohkokakkonen pääsisi ja kuka tulisi mahdollisesti vastaa neljännesvälierissä. Belgian päävalmentaja Roberto Martinez olikin todennut ennakkopuheissa, että hän saattaa tehdä illan otteluun peräti kymmenen muutosta joukkueen kokoonpanoon.

Belgia on pelannut hyökkäyssuuntaan todella iloista ja näyttävää jalkapalloa, jota on myös todella kiva ollut yleisön katsoa. Joukkueen ykköshyökkääjä Romelu Lukaku on ollut erinomaisessa vireessä ja mies on tehnyt kahdessa ensimmäisessä ottelussa jo 4 maalia. Belgian materiaali on todella kova ja huippupelaajia pelaa myös hyökkäyksen takana. Nämä kisat saattavatkin vihdoin olla ne, joissa Belgia tekee lopullisen läpimurtonsa.

Embed from Getty Images

 

Panama vs Tunisia

Lohkon toisessa ottelussa kohtaavat Panama ja Tunisia. Kummallakaan joukkueella ei ole enää panosta, koska jatkohaaveet ovat jo menneet, mutta silti ottelu on molemmille tärkeä, koska olisihan MM-kisat mukavampi päättää voittoon kuin tappioon. Panaman tapauksessa voitto tai edes piste olisi maan jalkapallohistorian ensimmäinen MM-kisoissa.

Vaikka Panama onkin ollut MM-kisoissa sympaattinen ensikertalainen on joukkue silti jättänyt todella vaisun kuvan itsestään. Panaman maaliero kahdesta ensimmäisestä ottelusta on 1-9 ja varsinkin edellisen ottelun ruma tappio Englannille on jotain sellaista, mitä ei toivo kovin usein tällä tasolla näkevän.

Tunisia puolestaan on ollut kisoissa huomattavasti parempi vaikka joukkue ei ole vielä pisteitä saanut. Avausottelussa se oli todella lähellä ottaa pisteen Englannilta, mutta Harry Kanen maali lisäajalla pilasi joukkueen haaveet. Edellisessä kamppailussa joukkueella ei ollut juuri mahdollisuuksia Belgiaa vastaan, mutta tänään Tunisialla on hyvä sauma ottaa turnauksen ensimmäinen voitto. Ainakin ennakkoon Tunisian materiaali on huomattavasti Panamaa parempi, mutta eriaasia on, millä itseluottamuksella joukkue lähtee illan otteluun.

Embed from Getty Images

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.