Manchester United juhlii FA Cupin voittoa

FA-CUP-L-NB

Manchester United juhlii FA Cupin voittoa kun finaalissa kaatui dramaattisten vaiheiden ja jatkoajan jälkeen Crystal Palace maalein 2-1. Voittomaalin iski Jesse Lingard kun ottelua oli pelattu 110 minuuttia. FA Cup voitto oli Manchester United:n seurahistorian kahdestoista ja ensimmäinen sitten vuoden 2004.

Ottelu alkoi vähän tunnustellen mutta kun 18 minuuttia oli pelattu Palace sai ensimmäisen paikkansa. Yohan Cabaye antoi vapaapotkun johon Yannick Bolasie pääsi puskemaan mutta David de Gea selvitti puskun nyrkkeilemällä. Manu hallitsi ensimmäistä puoliaikaa selvästi ja sillä oli monta paikkaa siirtyä ottelussa johtoon. Paras paikka tuli Juan Matalle mutta maalivahti Hennessey venytti upeasti ja torjui laukauksen. Puoliajalle mentiin maalittomissa lukemissa.

Toisen puoliajan alussa Manu loi upean paikan, josta Marouane Fellaini pääsi laukomaan mutta pallo osui ylärimaan. Tunnin kohdalla Unitedin Anthony Martial pääsi puskemaan pilkun kohdalta mutta pusku osui tolppaan. Kun Manu ei omista paikoista osunut niin Palace rokotti. Kun ottelua oli pelattu 78 minuuttia Palace sai kulmapotkun. Kulman jälkitilanteesta pallo pelattiin Jason Puncheonille, joka laukoi upeasti etukulmasta sisään ja Palace 1-0 johtoon. Palacen iloa ei kuitenkaan kauan kestänyt ja vain kolme minuuttia myöhemmin United tuli tasoihin. Wayne Rooney kuljetti upeasti ja antoi keskityksen, jonka Marouane Fellaini jatkoi rinnalle eteenpäin ja Juan Mata tykitti pallon vasempaan alakulmaan ja peli tasoittui 1-1. Ottelun lopussa ei enää kummoisia paikkoja nähty ja peli oli 90 minuutin jälkeen 1-1, joten edessä oli jatkoaika.

United joutui pelaamaan jatkoajalla alivoimalla kun Chris Smalling otti toisen keltaisen kortin aivan jatkoajan avaus puolikkaan loppuun. Tämä ei kuitenkaan Unitedin peliä haitannut ja kun kymmenen minuuttia oli jatkoaikaa jäljellä Red Devils iski. Jesse Lingard laukoi boksin sisällä tulleeseen vastapalloon ja laukaus meni aivan taka yläkulmaan ja United 2-1 johtoon. Palace ei jatkoajan lopussa enää ihmeellisiä paikkoja saanut ja näin ollen United korjasi Fa Cupin voiton itselleen. Fa Cup voitto on Manchester United.lle ensimmäinen pokaali Louis Van Gaalin alaisuudessa.