Scroll Top

MM-kisoissa pudotuspelipäivä, lue ennakot Brasilia-Meksiko sekä Belgia-Japani otteluun

Jalkapallon MM-kisoissa pelataan tänään taas pudotuspelejä, kun vuorossa on kaksi neljännesvälieräottelua. Päivä aloitetaan todella mielenkiintoisella ottelulla Brasilian ja Meksikon välillä, jossa varmasti riittää jännitettävää koko rahan edestä. Päivän toisessa ottelussa puolestaan kohtaavat G-lohkon ykkönen Belgia sekä H-lohkon kakkonen Japani. Brasilia ja Belgia lähtevät otteluihin selvinä suosikkeina, mutta kuten kisat ovat jo tähän mennessä osoittaneet, niin isojakin yllätyksiä voidaan nähdä kuten Venäjän eilinen voitto Espanjasta osoitti.

Ennakkoasetelmat päivän otteluihin

Brasilia vs Meksiko

Maanantaipäivä aloitetaan Brasilian ja Meksikon välisellä neljännesvälieräottelulla. Brasilia lähtee otteluun selvänä suosikkina, koska joukkue on pystynyt pelaamaan kisat tähän mennessä ilman yhtään tappiota. Pitää kuitenkin muistaa, että Meksiko lähtee varmasti todella nälkäisenä päivän kamppailuun, koska maa on selviytynyt jo ennen näitä MM-kisoja jo kuusi kertaa putkeen neljännesvälieriin ja tippunut jokaisena kertana jatkosta juuri tässä vaiheessa turnausta. Edellisissä MM-kisoissa 2014 maa oli todella lähellä puolivälieräpaikkaa, mutta joukkue joutui silti taipumaan Hollannille kahdella viime hetken maalilla.

Embed from Getty Images

Vaikka Brasilia onkin pelannut ilman tappioita, aloitti joukkue silti MM-kisat pelillisesti hieman yskähdellen. Edellisessä ottelussa Serbiaa vastaan Brasilia näytti jo sitä pelaamista mitä joukkueelta odotettiin heti kisojen alusta lähtien, eikä Serbialla ollut ottelussa juuri mitään palaa ja Brasilia ottikin kamppailusta tyylipuhtaan 2-0 voiton, jolla se myös varmisti lohkovoiton itselleen.

Brasilian hyökkäyspelaaminen on parantunut kisojen edetessä ja kahdessa jälkimmäisessä alkulohkon kamppailussa se näyttikin sitä potentiaalia mitä joukkueessa parhaimmillaan on. Joukkueen tähtipelaaja Neymar on parantanut myös otteitaan ja edellisessä Serbia kamppailussa Brasilian 2-0 maali tuli juuri Neymarin antamasta kulmapotkusta. Silti joukkueen tärkein pelaaja erityisesti hyökkäyssuuntaan on ollut Barcelonassa ammatikseen pelaava Philippe Coutinho. Keskikentällä pelaava Coutinho on tehnyt Brasilian viidestä maalista kaksi, jonka lisäksi mies syötti edellisessä ottelussa Brasilian voittomaalin.

Hyökkäyksen ohella myös Brasilian puolustus on toiminut turnauksessa todella hyvin eikä joukkue ole päästänyt kuin yhden maalin ja sekin tuli turnauksen ensimmäisessä ottelussa Sveitsiä vastaan.. Lisäksi tolppien välissä on näissä kisoissa ollut maailmanluokan maalivahti AS Romassa pelaava Alisson, joten joukkue voi lähteä tämän päivän kamppailuun luottavaisin mielin.

Embed from Getty Images

Meksiko on totuttu näkemään jatkopeleissä kisoista toiseen eikä nämä MM-kisat tehneet poikkeusta. Meksiko aloitti kisat todella väkevästi, kun se voitti avausottelussa hallitsevan maailmanmestarin Saksan 1-0. Alkulohkon toisessa ottelussa Meksiko voitti Etelä-Korean ja kaikki näytti tässä vaiheessa vielä hyvältä, mutta lohkon päätöspelisssä joukkue suli sitten täysin ja Meksiko kärsi Ruotsille ruman 3-0 tappion.

Edellinen peli oli siis Meksikolta todella heikko, joten joukkuetta on vaikea ennakoida tämän päiväiseen otteluun. Parhaana päivänä Meksiko pystyy voittamaan kenet tahansa, mutta jos joukkue esiintyy yhtä aneemisesti kuin Ruotsia vastaan voi taululla olla rumatkin lukemat.

Mielenkiintoista on myös nähdä millä taktiikalla joukkue lähtee tämän päiväiseen otteluun. Mikäli joukkue pelaa yhtä iloista ja hyökkäyssuuntaan nopeaa futista kuin Saksaa vastaan on joukkueella kaikki mahdollisuudet ottaa tämän päivän ottelusta voitto. Mikäli taas se meinaa puolustaa koko 90 minuuttia on joukkueelle luvassa todella pitkä ilta.

Meksikon avainpelaajlta Hirving Lozanolta, Chicharitolta sekä Carlos Velalta odotetaan tänään hyökkäyspäässä tehoja. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin se miten Meksiko pystyy puolustamaan koko joukkueen voimin tiiviisti ja miten sen paketti pysyy kasassa koko ottelun ajan. Lisäksi on tärkeää miten Meksiko pystyy tiukan puolustamisen jälkeen lähtemään omiin vastahyökkäyksiin riittävän nopeasti ja tekemään niistä tarvittavat maalit.

Embed from Getty Images

 

JALKAPALLON MM-KILPAILUT, VENÄJÄ, VIHJEET

Brasilia – Meksiko
Kello 17:00

Brasilia -1 @ 1.90 Betway
Panos: Medium

 

Brasilia – Meksiko
Kello 17:00

Brasilia corners -2.5 @ 1.95 Betway
Panos: Small

Hippodrome Cruise banners £250

 

 

Belgia vs Japani

Tämän päivän toisessa neljännesvälieräottelussa Japani lähtee haastamaan kiven kovaa Belgiaa. G-lohkon ykkönen Belgia onkin tämän päivän ottelun selvä suosikki ja kaikki muu kuin Belgian voitto olisi tässä otteluparissa jättiyllätys.

Belgia voitti oman lohkonsa näytöstyyliin eikä joukkue kärsinyt kolmessa alkulohkon ottelussa yhtään pistemenetystä. Lisäksi joukkue teki yhteensä yhdeksän maalia, joka oli kaikista alkulohkon joukkueista eniten.

Belgian materiaali on todella kova ja siltä löytyy jokaiselle pelipaikalle todella kovia pelaajia, jotka pelaavat pääosin Euroopan top viisi sarjoissa. Silti joukkueen vahvuus on ehdottomasti hyökkäyspelaamisessa. Joukkueen ykköshyökkääjä on näissä kisoissa ollut Romelu Lukaku, joka on tehnyt kisoissa jo neljä maalia vaikka mies on pelannut vasta kahdessa ottelussa. Hyvin on myös näissä kisoissa onnistunut Chelsean keskikenttämies Eden Hazard, joka on tehnyt kaksi maalia ja antanut siihen päälle vielä yhden syötön. Lisäksi joukkueella on hyökkäyksessä Napolin Dries Mertens, joka yhdestä tehdystä maalista huolimatta ei ole onnistunut kisoissa vielä parhaalla mahdollisella tavalla.

Vaikka Belgian joukkue onkin kiven kova varsinkin paperille niin joukkueen heikkoudet voivat löytyä puolustuspelaamisesta. Tänään joukkueen puolustusta ei välttämättä vielä kunnolla haasteta, mutta mielenkiintoista onkin nähdä miten Belgian paketti kestää, kun se joutuu kohtaamaan esim Ranskan tai Uruguayn kaltaisia maita.

Embed from Getty Images

Japani on näissä kisoissa pelannut todella pirteästi ja joukkue selvisi ehkä hivenen yllättäen alkulohkosta jatkoon. Joukkue aloitti kisat todella hyvin, kun se kaatoi avausottelussa Kolumbian. Tämän jälkeen Japani pelasi Senegalin kanssa tasan ja vaikka lohkon päätöspelissä tulikin tappio Puolalle niin joukkue eteni silti alkulohkosta jatkoon oltuaan lohkossa Kolumbian jälkeen toinen.

Tänään Japanilla on todella kova haaste edessä, mutta niin kuin kisoissa on saatu huomata niin kaikki on jalkapallossa aina mahdollista. Japani lähtee otteluun varmasti puolustavalla taktiikalla ja sen kokoonpano tulee todennäköisesti olemaan muodossa 4-2-3-1 eli joukkue tulee pelaamaan neljällä puolustajalla ja kahdella puolustavalla keskikenttäpelaajalla.

Vaikka Japani lähtisikin oteluun puolustuksen kautta on se näissä kisoissa pystynyt tekemään jo neljä maalia. Edellinen Puola-kamppailu oli joukkueelle ainoa alkulohkon ottelu, jossa se jäi ilman maalia, joten Belgian puolustus ei voi lähteä todellakaan takki auki tähän kamppailuun. Joukkueen tärkein pelaaja tulee tänään olemaan keskikentän moottori Shinji Kagawa, joka on erityisesti hyökkäyssuuntaan todella tärkeä pelaaja joukkueen pallollisen pelaamisen kannalta.

Embed from Getty Images

 

JALKAPALLON MM-KILPAILUT, VENÄJÄ, VIHJE

Belgia – Japani
Kello 21:00

Belgia voittaa niin, ettei Japani tee maalia @ 2.25 Betway
Panos: Medium

 

Belgia – Japani
Kello 21:00

Over 2.5 @ 2.25 Bethard
Panos: Medium

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.