Scroll Top

Jalkapallo – Huuhkajat kohtaa MM-karsinnoissa Turkin

Palloliitto

Jalkapallon MM-karsinnat jatkuvat tänään perjantaina. Suomi kohtaa vieraskentällä viime kesän EM-kisoissa esiintyneen Turkin. Huuhkajien karsinnat ovat tähän mennessä sujuneet todella heikosti ja alla on neljästä karsintaottelusta  vain yksi tasapeli piste Kosovoa vastaan viime syyskuussa. Heikkojen karsinta tulosten johdosta palloliitto teki oikean ratkaisun ja antoi Hans Backelle potkut ja nosti tilalle kokeneen Markku Kanervan. Mies oli edellisissä EM-karsinnoissa pienen hetken joukkueen päävalmentajana ja silloin joukkue teki hyvää tulosta kentällä, joten mielenkiintoista nähdä näkyykö sama vire myös näissä karsinnoissa.

Embed from Getty Images

Huuhkajat lähtee Turkki peliin hyvästä tilanteesta eikä poissaoloja juurikaan ole. Puolustukseen paluun tekee Niklas Moisander, joka on todella tärkeä pelaaja nyky joukkueessa. Myös hyökkääjä Joel Pohjanpalon otteita on mielenkiintoista seurata, sillä mies oli todella kovassa iskussa, kun Markku Kanerva edellisen kerran valmensi Huuhkajia. Hyökkääjille tuskin montaa paikka tulee illan ottelussa, joten Joel Pohjanpalolta ja Teemu Pukilta odotetaan kärjessä kylmäpäistä viimeistelyä.

Embed from Getty Images

Iso jalkapallomaa Turkki on aloittanut karsinnat yskähdellen ja se voittanut neljästä pelistään vain yhden saavuttanut yhteensä viisi pistettä, jolla se on lohkossa neljäntenä. Tämän johdosta Turkilla on valtavat paineet tämän illan ottelussa ja mikään muu kuin voitto ei kelpaa faneille eikä myöskään pelaajille. Joukkue lähteekin otteluun suurena ennakkosuosikkina ja se on totuttu näkemään vuosien varrella todella vahvana kotijoukkueena.

Turkin joukkueessa isoa vastuuta kantaa Barcelonassa ammatikseen pelaava Arda Turan sekä Bundesliiga seura Hoffenheimia edustava Hakan Calhanoglu. Kärjessä maaleja odotetaan Turkin liigassa toista sataa maalia urallaan tehneeltä Burak Yilmazilta. Näiden lisäksi joukkueesta löytyy muitakin todella laadukkaita pelaajia ja käytännössä koko joukkue on todella vahva verrattuna Suomen joukkueeseen.

Embed from Getty Images

Arvio

Turkki lähtee perjantain otteluun suurena ennakkosuosikkina. Vaikka Turkki on aloittanut karsinnat keskinkertaisesti on sen joukkue todella paljon laadukkaampi kuin Suomen vastaava. Huuhkajat lähtevät otteluun varmasti puolustuksen kautta ja koittavat iskeä vasta hyökkäyksistä. Mikäli Huuhkajat kestävää ottelun alun ilman takaiskuja on sillä mahdollisuudet ottaa pisteitä illan ottelusta. Siitä huolimatta on vaikea nähdä muuta kuin Turkin voittoa, joten lapuille maalin tai kahden kotivoittoa hakemaan.

Seurra näitä karsintaotteluita v-loppuna

Lohko D:ssä pelataan perjantaina jännittävä ottelu, kun Irlanti isännöi EM-kisoissa yllättänyttä Walesia. Ottelulla on isot panokset, koska Irlanti johtaa lohkoa ja Wales puolestaan on kolmantena. Voitolla Irlannin ero Walesiin olisi jo seitsemän pistettä.

Huuhkajien lohkossa pelataan myös iso ottelu, kun Kroatia kohtaa kotonaan Ukrainan. Voitolla Kroatia lisäisi johtoaan lohkon kärjessä, kun taas Ukraina nousisi voitolla lohkon kärkeen ohi Kroatian.

Lohko H.ssa pelataan lauantaina kärkiottelu, jossa lohkoa johtava Belgia isännöi lohko kakkosta Kreikkaa. Joukkueiden ero on tällä hetkellä kaksi pistettä, joten ottelulla on isot panokset MM -kisapaikan kannalta. A -lohkossa puolestaan Hollanti lähtee hakemaan tärkeitä pisteitä Bulgarian vieraana. Hollanti yrittää päästä tosissaan MM-kisoihin, koska joukkue floppasi edellisissä EM -karsinnoissa todella pahasti.

Sunnuntaina Englanti kohtaa kotonaan Liettuan ja muu kuin Englannin voitto olisi tässä ottelussa todella suuri yllätys. Romaniassa pelataan F -lohkon huippuottelu, jossa kohtaavat Romania ja Tanska. Voitto olisi kummallekkin joukkueelle tärkeä ja parantelisi asemia taistelussa MM -kisoihin pääsystä.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.