Scroll Top

Alkukauden topit ja flopit Veikkausliigassa

Veikkausliigassa on maaottelutauko ja sarjaa on noin kolmannes takana on hyvä käydä alkukautta hivenen läpi. Mitkä joukkueet ovat mahdollisesti alkukauden onnistujia ja ketkä puolestaan taas epäonnistujia. Jutussa nostetaan myös muutamia pelaajia esille, jotka ovat onnistuneet erityisen hyvin alkukaudesta.

Alkukauden onnistujat

Sijalla 1. PS Kemi ja Billy Ions

Nousijajoukkue PS Kemi on alkukauden positiivisin yllätys. Kuka olisi uskonut, että Kemi on sarjassa kolmantena tässä vaiheessa kautta. Saavutuksen arvoa nostaa se, että PS Kemi on pelannut suurimman osan otteluistaan vieraissa ja kotipelit evakossa esimerkiksi Rovaniemellä. Lisäksi joukkueen puolustus on ollut alkukaudesta timanttia ja päästänyt Veikkausliigassa vähiten maaleja. PS Kemin joukkueesta on pakko nostaa yksi pelaaja esiin ja  tuo pelaaja on Billy Ions. Ions on ollut Kemin joukkueessa todella isossa roolissa ja mies on tehnyt ko viisi maalia ja syöttänyt kaksi. Suurin osa Ionsin maaleista on ollut otteluiden kannalta isoja maaleja. Gee ei turhaan tätä miestä nostanut kausi ennakossa liigan top 5 pelaajien joukkoon. Mielenkiintoista seurata jatkuuko vire yhtä kovana kauden loppuun.

Sijalla 2. IFK Mariehamn

Valmennus vaihtui, pelaajia vaihtui ja moni povasi IFK Mariehamn:lle vaikeaa kautta. Joukkue on pelannut alkukaudesta todella hienoa futista tuloksellisesti ja puolustus on pitänyt hyvin. Siinä missä SJK on epäonnistunut alkukaudesta on Mariehamn ollut HJK:m kovin haastaja mestaruustaistelussa. Mariehamnin Dever Orgill on ollut alkukaudesta hurjassa vireessä ja  mies johtaakin Veikkausliigan maalipörssiä kuusella osumallaan. Mariehamnin peli takkusi juuri ennen maaottelutaukoa, mutta oliko se vaan ohimenevä ilmiö sen kesäkuun loppu tulee näyttämään.

Sijalla 3. Stadin derby

Kauden ensimmäinen Stadin derby ei pettänyt tälläkään kertaa. Ottelu myytiin loppuun nopeasti ja tunnelma  oli jälleen todella huikea. Vaikka Suomi futis on saanut paljon kuraa oli tämä ottelu jälleen ihana piristysruiske alkukauteen. Ottelussa oli kaikkea mitä jalkapallofani voi toivoa maaleja, yleisöä, fiilistä ja hyvätasoista peliä. Varmasti moni Veikkausliigaa seuraava odottaa toista Stadin derbyä jo kieli pitkällä.

Embed from Getty Images

Alkukauden pettymykset.

Sijalla 1. PK-35 Vantaa

Niin paljon toivottiin ja niin vähän ollaan saatu. Siinä lause, joka kuvastaa PK-35 Vantaata osuvasti. Joukkueen alkukausi on ollut yhtä sekamelskaa. Välillä peli on ollut ihan hyvää, mutta tulosta ei vaan ole tullut. Joka tapauksessa sarjataulukko on armoton kaksitoista ottelua 9 pistettä ja sarjasijoitus viimeinen. Myös kentän ulkopuolella on kuohunut. Espanjalais pelaajat lähtivät joukkueesta pois ja apuvalmentaja Jose Riveiro jätti myös joukkueen ja siirtyi HJK:n palkkalistoille.

Sijalla 2 Inter

Veikkausliiga alkoi interin osalta hyvin ensimmäisestä kolmesta pelistä tuli kaksi voittoa ja yksi tasapeli. Siinä ne ilonaiheet sitten olivatkin ja mitä pidemmälle kausi on edennyt sitä huonommin Interillä on mennyt. Viimeisestä seitsemästä pelistä kuusi tappiota ja joukkue on valahtanut taistelemaan sarjapaikasta. Päävalmentaja Job Dragtsma sai tarpeekseen ja mies erosi tehtävästään. Dragtsma ehti valmentaa Interia vuodesta 2007, joten nyt alkoi aika ilman Hollantilaista. Mikäli Interin taaperrus jatkuu samanlaisena ei tippuminen ole poissuljettu vaihtoehto.

Sijalla 3 HIFK

Viime kaudella hehkutettiin miten kaikki on ihanaa ja joukkuehenki on Veikkausliigan parasta. Veikkausliigan raadollisuus on iskenyt vasten kasvoja ja joukkue on vakavassa putoamisvaarassa. Jani Honkavaara on antanut varsin kiukkuisia haastatteluja ja vaikuttaa, että kaikki ei taustalla ole kunnossa Jos HIFK:n kurssi ei pikaisesti käänny voi tämä kausi päättyä Stadilaisten osalta varsin ankeasti.

Nuoret tulokkaat Robert Taylor RoPS ja Jasse Tuominen FC Lahti

Vaikka RoPS:n peli on ollut takkuista ansaitsee debyytti kauttaan pelaava Robert Taylor kehuja. Nuorukainen on pelannut ennakkoluulottomasti RoPSin keskikentällä ja väläytellyt vaarallista laukaustaan ja mies onkin osunut alkukaudesta jo kolmesti. Viime kaudella ykkösessä pelannut Jasse Tuominen on ollut FC Lahden harvoja valopilkkuja alkukaudesta.  Tuominen on ylittänyt kaikki odotukset ja tehnyt jo 5 maalia. Nuorukainen osui tällä viikolla myös nuorten maajoukkueessa, joten itseluottamus on tälle hetkellä ihan timanttia.. Painakaa lukijat nimi mieleen tästä kaverista kuullaan isoilla kirjaimilla.

 

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.