Scroll Top

Jalkapallon EM-kisat- Englannilla kaikki avaimet mestaruuteen

og-default

Monet jalkapallon seuraavat sanoivat ja naureskelivat ennen kisoja, että Englanti floppaa jälleen arvokisoissa. Avausottelun tasapeli Venäjää vastaan ja toisessa kamppailussa  tappiolla oleminen Walesia vastaan lisäsivät vain Englannin mollaamista . Sosiaalinen media oli pullollaan viestejä, että EM-kisat 2016 ovat jälleen yksi floppi Englannin arvokisahistoriassa.

Jo tässä vaiheessa unisten jalkapallofanien olisi pitänyt nähdä tulosten taakse. Vaikka Englanti oli ollut vaikeuksissa tuloksellisesti niin peli oli ollut koko ajan hyvällä mallilla. Päävalmentaja Roy Hodgson teki Wales ottelun puoliajalla tarvittavat vaihdot, jotka toivatkin tulosta. Varsinkin Raheem Sterlingin ottaminen vaihtoon oli hyvä liike koska mies ei ole avauskokoonpanon arvoinen pelaaja nyky joukkueessa. Tärkein asia Englannin pelaamisessa oli se , että joukkue ei mennyt paniikkiin huonoista tuloksista huolimatta vaan luotti koko ajan omaan systeemiin ja lopulta se toikin tulosta voiton muodossa.

Puolustus on ehkä joukkueen suurin kysymysmerkki, mutta tuollainen pallonhallinta mitä joukkueella oliWales ottelussa auttaa kummasti myö puolustamisessa. Englantia vastaan on lauottu vain seitsemän kertaa ottelua kohden mikä on turnauksen viidenneksi vähiten. Avausottelun maali Venäjää vastaan oli huonoa puolustamista, mutta Wales pelin vaparimaalille se ei voinut mitään. Englannin joukkueessa on poikkeuksellisen hyvä laitapakit varsinkin hyökkäyssuuntaan. Danny Rose ja Kyle Walker tukevat hyvin hyökkäyksiä omilta laidoiltaan ja ovat hyvä apu hyökkäyspelaamisessa. Topparipari Cahill-Smalling on hivenen kysymysmerkki, mutta turnausloppu näyttää sitten miten hyvin se kestää kun tosipeli alkavat.

Embed from Getty Images

Englannin keskikentän kolmikko Rooney-Dier-Alli on toiminut tähän mennessä kiitettävästi. Toki tekemisen pitää vielä rutkasti parantua ja  laadun olla parempaa, mutta paljon hyvää on ollut nähtävissä jo kahdessa ensimmäisessä pelissä. Dele Allin puolta (oikea) missä pelaa myös Adam Lallana on Englanti käyttänyt enemmän hyökkäyksissään (39%). Tilastot kertovat Englannin pelistä todella hyviä asioita kisojen jatkoa ajatellen. Joukkue on laukonut kisoissa eniten, pallonhallinta on ollut hyvää (58%) ja syöttöjen laatu on turnauksen viiden parhaan joukossa.

Seuraavaan peliin Slovakiaa vastaan kun joukkue tekee pieniä viilauksia on lupa odottaa hyvää tulosta. Englannin materiaali ja pelityyli on poikkeuksellisen hyvää verrattuna moniin muihin arvokisoihin. Mielenkiintoinen kysymys onkin aloittaako Harry Kane avauksessa seuraavassa pelissä Slovakiaa vastaan vai tuleeko maalin tehnyt Jamie Vardy hänen tilalleen. Toki Kane olisi pelillisesti monipuolisempi vaihtoehto Hodgsonilta, mutta Vardy voisi olla se puuttuva extralisä maalinteossa. Vaikka Englanti ei ole pärjännyt arvokisoissa 2000-luvulla ei sillä ole mitään tekemistä tämän joukkueen kanssa. Kaikki eväät menestymiseen ja vaikka mestaruuteen asti ovat olemassa. 

Embed from Getty Images

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.