Scroll Top

Jalkapallo – HJK haastaa IFK Göteborgin Eurooppa-liigan karsinnoissa

Gamblers Eurooppa-liiga

Jalkapallon Eurooppa-liigan karsinnoissa HJK jatkaa urakkaansa, kun se kohtaa torstaina IFK Göteborgin. Otteluparin voittaja selviää Eurooppa-liigan viimeiseen karsinta vaiheeseen, jossa vastaan tulee Admiral Itävallasta tai Liberec Tsekistä. Otteluparin toinen kamppailu pelataan ensi torstaina Helsingissä

Ennakkoasetelmat

IFK Göteborg lähtee Eurooppa-liigan karsintaan HJK vastaan selvänä suosikkina. Joukkue on pelannut viimeiset pari kuukautta todella vahvasti niin kotimaan kuin kansainvälisillä kentillä. Joukkue on hävinnyt edellisen kerran toukokuussa ja on tällä hetkellä Allsvenskanin sarjataulukossa kolmantena. Nimilistan perusteella Göteborg ei ole Klubia parempia, mutta joukkueen materiaali kokonaisuudessaa on parempi ja laadukkaampi verrattuna helsinkiläisiin.

Göteborg pelaa ruotsalaisille tyypillisellä 4-4-2 taktiikalla. Joukkueen puolustus norjalaisen Thomas Rognen johdolla on toiminut euro-otteluissa hyvin. Keskikentällä peliä tekee Tanskan maajoukkueessakin esiintynyt Mads Albaek. Muutenkin IFK:n keskikenttä on laadukas ja pystyy rakentamaan hyvin tilanteita hyökkääjille. Joukkueen tärkein pelaaja hyökkäyssuuntaan ja ehdoton tähti on 34 -vuotias Tobias Hysen. Kokenut pelimies on tehnyt hyvin maaleja Eurooppa-liigan karsinnoissa ja osunut viidesti myös Ruotsin liigassa. Joukkue tarvitsee miehen vahvaa panosta ja eritoten maaleja, mikäli se mielii edetä tästä parista jatkoon

Embed from Getty Images

HJK lähtee illan otteluun hyvästä tilanteesta vaikka pieniä loukkaantumishuolia onkin ollut. Klubin tähänastiset otteet Eurooppa-liigan karsinnoissa ja eteneminen kahdelta ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon jättää europeleistä positiivisen kuvan. Klubi pelasi sunnuntaina Veikkausliigassa PK-35 vastaan ja otti siitä hienon kenraaliharjoitus voiton torstain Göteborg peliä ajatellen.

Euro-otteluissa HJK on pystynyt puolustamaan todella hyvin ja muun muassa viime torstain Beroe kamppailussa se puolusti vastustajan täysin aseista. Pieniä huolia ennen ottelun alkua tarjoaa se pystyykö elintärkeä Taye Taiwo pelaamaan. Mies on todella tärkeä pelaaja niin puolustuksella kuin koko joukkueelle. HJK tarvitse koko joukkueen tiivistä puolustamista, jotta se pääsisi hyvistä asemista toiseen osa-otteluun ensi torstaina. Mikäli HJK saa avaus ottelusta hyvän tuloksen on sillä ensi torstain toisessa osaottelussa etulyöntiasema, koska se saa vahvuuteensa Rafinhan ja Roni Peiposen, kun siirtoikkuna avautuu kuun vaihteessa. Varsinkin Rafinha tuo joukkueen puolustukseen ison määrän laatua ja osaamista.

Embed from Getty Images

Hyökkäyspeli on HJK:lla kehittynyt kauden aikana huimasti. Sunnuntain PK-35 kamppailussa joukkue järjesti todellisen ilotulituksen ja tekikin ottelussa neljä maalia vaikka paikkoja olisi ollut tehdä enemmänkin. Joukkue luottaa torstain ottelussa varmasti vastahyökkäyksiin ja silloin isossa roolissa tulee olemaan Atomu Tanaka. Mikäli Tanaka pystyy ruokkimaan ja pelaamaan paikkoja Alfredo Morelokselle niin HJK:lla on saumat tehdä se todella iso ja tärkeä vierasmaali mikä helpottaisi jatkopaikan saantia. Mielenkiintoista nähdä pystyykö sunnuntaina loukkaantunut Odu pelaamaan Göteborgia vastaan. Miehen vasemman laidan pelaamista ja puolustuksen haastamista tarvittaisiin ehdottomasti näin tärkeässä ottelussa.

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.