Scroll Top

Jalkapallon EM-kisat- Wales kohtaa Ronaldon tähdittämän Portugalin

og-default

Jalkapallon EM-kisoissa alkaa välierävaihe. Ensimmäisessä välierässä pelaavat superyllättäjä Wales sekä EM-kisojen kestomenestyjä Portugali. Ottelu pelataan Lyonissa kello 22.00 alkaen.

Ennakkoasetelmat

Wales on yllättänyt kaikki jalkapallofanit ja joukkue onkin edennyt jo välieriin asti. Wales on voittanut kuudesta pelaamastaan ottelusta viisi. Neljännesvälierissä joukkue kaatoi Pohjois-Irlannin ja puolivälierissä joukkue voitti maailmanlistan kakkosen Belgian. Wales tehnyt kisoissa jo kymmenen maalia, joten hyökkäyspelaaminen on ollut joukkueella tehokasta. Myös Walesin kolmen topparin puolustuslinja Ashley Williamsin johdolla on toiminut kisoissa loistavasti. Kolmessa edellisessä ottelussa joukkue on päästänyt vain yhden maalin omiin.

Walesin suurin huolenaihe välieräottelun alla on keskikenttäpelaaja Aaron Ramseyn ja puolustaja Ben Davisin puuttumiset pelikieltojen takia. Varsinkin Ramseyn puuttuminen on todella kova takaisku, koska mies on ollut keskikentän moottori ja todella iso palanen varsinkin joukkueen hyökkäyspelaamisessa. Mielenkiintoista nähdä kenet päävalmentaja Chris Coleman laittaa Ramseyn tilalle välieräotteluun. Pitää kuitenkin muistaa, että joukkueen tärkein pelaaja Gareth Bale on kokoonpanossa ja mies voi omalla henkilökohtaisella panoksellaan viedä Walesin aina mestaruuteen asti. Joka tapauksessa Wales lähtee välieräotteluun hyvästä tilanteesta ja joukkueella on elämänsä tilaisuus tehdä Walesin jalkapallohistorian suurin uroteko.

Embed from Getty Images

Portugali on edennyt ehkä hieman yllättäen jo välieriin asti. Joukkue ei ole voittanut vielä yhtään peliä varsinaisella peliajalla vaan edennyt jatkoon tiukan puolustuspelin kautta. Portugali on kuitenkin näyttänyt näissä kisoissa, että joukkue on äärimmäisen vaikea voittaa. Neljännesvälierissä joukkue voitti kisoissa vahvasti esiintyneen Kroatian ja puolivälierissä joukkue kaatoi Puolan rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Portugalin puolustus on ollut todella vahva ja Walesilla tulee olemaan todella kova haaste sen murtamisessa. Portugalilla on kuitenkin puolustuksen kanssa pieniä huolia ennen välieräottelua, koska toppari Pepe on kärsinyt reisivammasta ja miehen pelikunto ratkeaaa vasta ottelun alla. On kuitenkin hyvin todennäköistä, että Portugali saa parsittua miehen kasaan eikä Pepe joudu huilaamaan  tärkeää välieräottelua.

Vaikka Portugali on luottanut tiiviiseen puolustukseen on joukkueen keskikenttä osoittanut heräämisen merkkejä. Edelliseen otteluun avauskokoonpanoon noussut 18-vuotias Renato Sanches oli Puola ottelussa kentän ehdottomia hahmoja. Portugali tarvitsee teinitähden vahvaa pelaamista myös Wales ottelussa. Portugali joutuu tekemään keskikentälle pieniä muutoksia, koska keskikentän pohjalla pelaava William Carvalho on pelikiellossa. Carvalhon tilalla aloittanee Portossa pelaava Danilo Perreira, joten laadukas paikkaaja on joukkueelle kuitenkin tiedossa.

Hyökkäys on Portugalin suurin vahvuus ja sieltä löytyykin joukkueen suurin tähti Cristiano Ronaldo. Ronaldo on ollut hivenen pimennossa viime pelit johtuen joukkueen puolustavasta pelitavasta. Ronaldon huikea henkilökohtainen taitotaso yhdistettynä loistavaan maalivainuun voi ratkaista yksittäisen ottelun milloin tahansa. Ronaldon lisäksi hyökkäyksestä löytyy vahvat kisat pelannut Nani. Nani on onnistunut näissä kisoissa jo kahdesti maalinteossa eikä miehen maalintekotaito ole hävinnyt mihinkään muutaman vähän hiljaisemman vuoden aikana. Portugali oli myös neljä vuotta sitten välierissä häviten silloin Espanjalle, joten joukkue haluaa varmasti edetä finaaliin ja aina mestaruuteen asti. Nyt siihen olisi ainakin loistava tilaisuus ja se tiedostetaan myös Portugalin leirissä.

Embed from Getty Images

Päivän nostot Hal Robson-Kanu Wales

Walesin maajoukkueessa kulttihyökkääjän asemaan noussut Hal Robson-Kanu ratkaisi edellisen ottelun Belgiaa vastaan. Seurajoukkueessa ruuti on ollut märkää viime vuosina, mutta näissä kisoissa mies on onnistunut jo kahdesti maalinteossa. Onnistuuko Robson-Kanu maalinteossa myös välieräottelussa sen illan ottelu tulee näyttämään. Ainakin miehen tavaramerkille Cruyff-käännökselle olisi käyttöä Walesin hyökkäyksessä.

Päivän nostot Renato Sanches Portugali

18-vuotias Renato Sanches pelasi vahvan kauden Benfican riveissä. Nuorukaisen loistavat otteet huomioitiin myös muualla ja Bayern Munchen hankki miehen riveihinsä viisi vuotisella sopimuksella. Sanches pelasi loistavan ottelun Puolaa vastaan ja teki Portugalin tärkeän yksi-yksi tasoitusmaalin. Nähdäänkö mieheltä tänään yhtä huikeita otteita selviää keskiviikkoillan aikana.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.