Scroll Top

Mestareiden Liigassa tänään huippuotteluita, lue Inter-Barcelona ja Napoli-PSG otteluiden ennakot

Jalkapallon Mestareiden liigassa on taas tänään täysi rähinä päällä, kun neljäs ottelukierros alkaa ja päättyy huomenna keskiviikkona pelattaviin otteluihin. Tiistai-ilta sisältää monta huippuottelua, mutta esille täytyy nostaa kaksi erityisen mielenkiintoista kamppailua. B-lohkossa pelataan lohkovoiton kannalta tärkeä ottelu, kun Inter isännöi Barcelonaa. Joukkueet kohtasivat toisensa kaksi viikkoa sitten Camp Noulla ja silloin Barcelona oli parempi maalein 2-0, joten Interillä olisi tänään paikka maksaa kalavelkoja.

Toinen mielenkiintoinen matsi pelataan C-lohkossa, jossa Napoli isännöi PSG:tä. Lohko on todella tiukka ja kovatasoinen, joten illan ottelulla on iso merkitys jo pelkästään jatkopaikan kannalta, koska lohkoa johtaa tällä hetkellä kovassa iskussa oleva Liverpool. Varsinkin vierailija PSG tarvitsisi ottelusta mielellään voiton, koska joukkueiden edellinen kohtaaminen kahden viikon takaa päättyi PSG:n  kotikentällä 2-2 tasapeliin.

Ennakkoasetelmat illan otteluihin

Inter vs Barcelona

Molemmat joukkueet ovat vahvasti menossa lohkosta pudotuspeleihin, koska kovaksi ennakoitu Tottenham on kompuroinut yllättävän pahasti tämän kauden Mestareiden liigassa ja joukkue on tällä hetkellä B-lohkon hännillä. Vaikka lohkovoitto ei ole tärkein juttu alkulohkovaiheessa niin helpottaisi se esimerkiksi kotijoukkue Interin tilannetta huomattavasti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella jos ja kun joukkue sinne näyttää matkaavan.

Milanon toinen ylpeyden aihe Inter on ollut viime aikoina todella kovassa iskussa ja erityisesti Serie A:ssa joukkue on kulkenut viime aikoina voitosta voittoon ja alla on jo peräti seitsemän ottelun voittoputki. Viime viikonloppuna joukkue kaatoi kotonaan Genoan puhtaasti maalein 5-0, joten joukkueen itseluottamuksen sekä henkisen vireystilan pitäisi olla todella hyvässä iskussa ennen tämän illan ottelua. Joukkue antoi muutamille pelaajille huilia v-loppuna ja esimerkiksi hurjassa vireessä viime aikoina ollut hyökkääjä Mauro Icardi huilasi Genoa kamppailun. Icardi on mättänyt Serie A:ssa kovalla prosentilla maaleja viime kierroksilla ja esimerkiksi kolmeen edelliseen otteluun argentiinalainen on tehnyt viisi maalia, joten mies saattaa olla tänään vaikea pideltävä Barcan puolustukselle.

Embed from Getty Images

Barcelona on joutunut tulemaan viime viikot toimeen ilman loukkaantunutta Lionel Messiä, mutta joukkueen otteissa tämä ei ole kuitenkaan näkynyt. Interin tavoin Barcelona on marssinut voitosta voittoon viime viikkoina ja joukkue johtaa La Liga kolmen pisteen erolla superyllättäjä Espanyoliin. Barcelonan parantuneista otteista hyvänä esimerkkinä kertoo 5-1 murskavoitto Real Madridista lokakuun lopussa, joten joukkue on tänäkin vuonna valmis urotekoihin myös Mestareiden liigassa. Messin poissaollessa vastuun maalinteosta on kantanut Luis Suarez, joka on tehnyt kahdessa viime La Liga ottelussa yhteensä viisi maalia ja mies kuritti muun muassa Realia hattutempulla, joten jännä nähdä jatkuuko hurja maalivire myös tänään.

Embed from Getty Images

 

Napoli vs PSG

Tiistain toinen huippuottelu on Napolin ja PSG:n välinen koitos, jossa on valtavat panokset vaikka tämän illan jälkeen onkin vielä kaksi kierrosta pelaamatta. Tähän iltaan lähdettäessä C-lohko on todella kimurantissa tilanteessa, sillä Liverpool johtaa lohkoa 6 pisteellä, Napoli on toisena 5 pisteellä ja PSG kolmantena 4 pisteellä, joten tänään voittamalla jompikumpi joukkue vahvistaisi huomattavasti asemia jatkopaikan suhteen.

Napoli lähtee tämän illan otteluun hyvästä tilanteesta, sillä joukkueen peli on kulkenut varsin mukavasti viime aikoina ja siitä hyvänä esimerkkinä 5-1 kotivoitto Empolista v-lopun Serie A kierroksella. Kotietu onkin iso valtti tämän illan ottelussa, sillä Napoli on ollut kotonaan äärimmäisen vahva tällä kaudella ja on sitä ollut itseasiassa jo useamman vuoden. Joukkue ei ole hävinnyt tällä kaudella vielä yhtään ottelua kotonaan, kun otetaan huomioon Serie A sekä Mestareiden liiga. Tosin Mestareiden liigassa joukkue ei ole pelannut kotona kuin vasta yhden ottelun, mutta kaatoi siinä kuitenkin lohkoa johtavan Liverpoolin maalein 1-0.

Napoli lähtee pelaamaan vahvasti hyökkäyspelin kautta, sillä Napolin ottelut ovat tupanneet olemaan maalirikkaita ja todella viihdyttäviä. Joukkueen belgialaishyökkääjä Dries Mertens on ollut viime otteluissa hurjassa iskussa ja mies on tehnyt viidessä peräkkäisessä ottelussa vähintään yhden maalin. V-lopun Empoli-voitossa Mertens teki hattutempun, joten miehen itseluottamus sekä maalivire on tällä hetkellä niin kuumana, kuin saunan kiuas voi ylipäänsä olla.

Embed from Getty Images

 

PSG on ollut vuosikaudet takuuvarma suorittaja Mestareiden liigassa, mutta huippumenestys on jäänyt joukkueelta puuttumaan. Nyt joukkue on ensi kertaa siinä tilanteessa, että se on vaarassa jäädä peräti pudotuspelien ulkopuolella. Toki joukkueella on kaikki vielä omissa käsissä, mutta tänään ei saisi ainakaan tappiota tulla Napolin vieraana.

PSG:llä on se ongelma, että Ranskan oma liiga eli Ligue 1 ei ole joukkueella riittävän kovatasoinen eikä kovia otteluita tule seuralle tarpeeksi ja tämä näkyy osittain myös europeleissä. PSG johtaa nytkin Ranskan liigaa yli 10 pisteen erolla eikä joukkue ole kokenut vielä yhtään pistemenetystä vaikka jo 12 kierrosta on takana. Kun joukkue ei saa laatuotteluita tarpeeksi, näkyy se sitten välillä heikkoina otteina esim. Mestareiden liigassa vaikka joukkueella onkin heittää hurja nimilista kentälle.

PSG:n materiaali on todella vahva ja jokaiselle pelipaikalle löytyy todella laadukkaita pelaajia. Joukkueen hyökkäyskalusto kyllä häikäisee ja se on iso ase keskikentän ohella. Neymar-Mbappe kaksikko on todella tulivoimainen ja voi kylvää tuhoa minkä tahansa joukkueen puolustusta vastaan. Varsinkin Mbappe on ollut viimeisen kuukauden todella hurjassa lennossa ja mies on tehnyt kahdeksaan viime peliin yhteensä 9 maalia. Miehen maaleja tarvitaan myös tänään mikäli PSG haluaa hakea tärkeän vierasvoiton, joka samalla helpottaisi joukkueen pudotuspelihaaveita.

Embed from Getty Images

 

Tiistain muut Mestareiden Liigan ottelut

klo 19:55  Crvena zvezda vs Liverpool

klo 19:55  Monaco vs Club Brugge

klo 22:00 Atl. Madrid vs Dortmund

klo 22:00 FC Porto vs Lokomotiv Moskova

klo 22:00 Schalke vs Galatasaray

klo 22:00 Tottenham vs PSV

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.