Scroll Top

Miesten Superpesis- Oulu haastaa sarjakärki Vimpelin

Torstaina pelataan Superpesiksessä jännittävä ottelu kun Oulu kohtaa kotonaan sarjakärki Vimpelin. Oulu lähtee illan otteluun voittoisa Alajärvi peli alla kun taas Vimpeli on voittanut kaikki alkukauden yhdeksän peliään.

Oulu

Tälle kaudelle Superpesikseen noussut Oulun Lippo on pelannut hyvän alkukauden. Toki  ailahtelua joukkueen suorittamisessa vielä on, mutta hyvällä tiellä Lippo kuitenkin on. Joukkueen sisäpeli on toiminut alkukaudesta hyvin ja tilannetta on rakennettua hyvin. Saku Hakkarainen ja Jere Vikström ovat pelanneet kärjessä loistavasti. Hakkaraisen kärkilyönti prosentit ovat joukkueen parhaimmistoa. Siinä missä kärki on mennyt hyvin kentälle on lyöjä puolen miehet lyöneet ukkoa hyvin kotiin. Marko Pelkonen on ollut tulikuuma ja lyönyt yhdeksään otteluun jo 23 juoksua, joista kolme on ollut kunnareita. Samoin jokeri Matti Korhonen on ollut alkukaudesta hyvällä tasolla ja onnistunut mukavasti. Siinä missä sisäpeli on onnistunut niin ulkopelistä ei voi kyllä sanoa samaa. Oulu on päästänyt alkukaudesta aivan liikaa juoksuja osaksi omien virheiden takia. Viime viikon Kossu pelissä joukkue päästi 16 juoksua, joten ulkopelin pitää parantua rutkasti jos voitoista mielii jatkossa pelata.

Kuva: Wkimedia Commons, Mädsen
Kuva: Wkimedia Commons, Mädsen

Vimpeli

Vimpeli lähtee torstain otteluun hyvästä tilanteesta. Joukkue johtaa tällä hetkellä sarjaa eikä ole hävinnyt vielä peliäkään. Vimpelillä toimii tällä hetkellä paketti todella hyvin eikä heikkoja kohtia juurikaan ole. Joukkue mätti edellisessä Hyvinkää ottelussa 24 juoksua mikä kertoo joukkueen tulivoimasta. Vimpeli on tehnyt sarjassa reilusti eniten juoksuja päästänyt myös vähiten. Henri Puputti on lyönyt alkukaudesta hurjalla prosentilla juoksuja. Puputti on lyönyt  yhdeksässä ottelussa yhteensä 33 juoksua. Puputtia on hyvin säestänyt kokenut jokeri Janne Mäkelä, joka on tällä hetkellä lyöjätilaston viidentenä. Vimpelin yksi alkukauden suurimmista onnistujista on täksi kaudeksi takaisin Pohjanmaalle palannut Matias Rinta-Aho. Rinta-Aho pelaa uransa parasta pesäpalloa ja on sekä ulko että sisäpelissä todella iso palanen Vimpelin joukkuetta.

Arvio

Oulu pystyy kyllä haastamaan kotikentällä Vimpelin, mutta ulkopelin pitää parantua huomattavasti niin vahva joukkue on nyt vastassa. Vaikka Vimpeli on voittanut kaikki alkukauden yhdeksän otteluaan vain viisi on suoria kolmen pistte voittoja. Vimpeli lähtee otteluun selvänä suosikkina, mutta Oulu voi hyvällä pelillä ottaa ainakin jakso voiton. Mikäli Vimpeli jatkaa samaa vahvaa pelaamista mitä se esitti Hyvinkäätä vastaan ei Oulusta ole vastusta. Kotijoukkue Oulu tekee ottelussa noin 4-6 juoksua ja vierailija Vimpeli paukuttaa 9- 12 niin isot tasoerot kuitenkin on.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.