Scroll Top

SM-liiga-Tappara ja Kärpät kohtaavat Tampereella

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään vilkas kuuden ottelun kierros. Geen ennakossa pureudutaan Tampereella pelattavaan viime vuosien dynastioiden kohtaamiseen, jossa Tappara isännöi Oulun Kärppiä. Viime kaudella runkosarjan kohtaamisia hallitsi Tappara, joka voitti joukkueiden neljästä keskinäisestä ottelusta peräti kolme.

Ennakkoasetelmat

Tappara

Tapparan harjoituskausi sekä otteet CHL:ssä ovat olleet todella vahvoja, mutta liigan puolella peli ei ole kulkenut toivotulla tavalla. Joukkue on tällä hetkellä sarjassa vasta sijalla seitsemän ja 12 ottelusta on kertynyt vasta neljä kolmen pisteen voittoa. Edellisessä ottelussa liigan puolella joukkue toki voitti Jukurit nihkeän esityksen jälkeen maalein 2-1.

Embed from Getty Images

Suurin yksittäinen syy joukkueen vaisuuteen on avainpelaajien tehottomuss alkukauden otteluissa. Erityisesti Porista saapunut kaksikko Jarno Kärki-Niko Ojamäki ovat pelanneet todella paljon alle tasonsa. Ojamäki ei ole saanut 12 ottelussa vielä yhtään tehopistettä ja Kärki puolestaan on saalistanut vasta yhden syöttöpisteen, joten paljon parempaan on jatkossa pystyttävä, jotta paikka joukkueen hyökkäyksessä säilyy.

Erikoistilannepelaaminen on kuitenkin ollut joukkueella kelvollista ja varsinkin ylivoima on prosenttien valossa viiden parhaan joukkueen joukossa. Erikoistilannepelaamisen pitää olla hyvällä tasolla myös perjantaina, jotta voitosta voidaan taistella loistavasti kautensa aloittaneen Kärppien kanssa.

Embed from Getty Images

Kärpät

Kärpät on aloittanut kautensa todella vahvasti ja joukkue on tällä hetkellä sarjassa toisena heti TPS:n jälkeen. Joukkueella on alla viiden ottelun voittoputki, joten vahva alkukausi ei ole Kärpiltä sattumaa. Kärpät pääse perjantain otteluun levänneenä, koska joukkue on pelannut edellisen ottelun lähes viikko sitten, kun se voitti viime lauantaina JYP:n kotonaan maalein 2-1.

Embed from Getty Images

Siinä missä osa Tapparan avainpelaajista on ollut todella tehottomia niin samaa ongelmaa ei Kärpillä ole. Täksi kaudeksi takaisin Ouluun palannut Julius Junttila johtaa SM-liigan pistepörssiä tehoilla 2+14 ja häntä säestää hyvin Charles Bertrand, joka on johtaa SM-liigan maalipörssiä 9 osumallaan ja on pistepörssin kakkosena.

Kärpillä on tällä hetkellä jokainen pelin osa-alue kunnossa eikä heikkoja juttuja pelistä juurikaan löydy. Eniten kehitettävää on ylivoimassa, joka on tällä hetkellä vasta liigan kymmenenneksi parasta. Tätä selittää osittain se, että joukkueen kakkosylivoima on ollut huomattavasti ykkösylivoimaa tehottomampi.

Embed from Getty Images

 

Arvio

Mielenkiintoinen ja tasainen ottelu varmasti luvassa. Tappara lähtee ehkä niukkana suosikkina otteluun kotietunsa turvin, mutta Kärpät on tällä kaudella näyttänyt, että joukkue pelaa todella hyvin niin kotona kuin vieraissa. Ottelu tulee ratkeamaan pieniin asioihin ja maalivahtipeli on tämän illan ottelussa todella suuressa roolissa. Gee veikkaa, että Tapparan heikot otteet saavat tänään jatkoa ja Kärpät naaraa niukan vierasvoiton Tampereelta

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.