Scroll Top

Vimpeli Suomen mestariksi toista vuotta putkeen – Sotkamon vaikea kausi päättyi hopeamitaleihin

Janne Heimonen (Kuva: Emmi Korhonen)

Janne Heimonen operoi Vimpelin lautasen äärellä. (Kuva: Emmi Korhonen)

Vimpelin Veto juhlii toisena syksynä peräkkäin miesten Superpesiksen Suomen mestaruutta, kun Sotkamon Jymy joutui nöyrtymään neljännessä osaottelussa 0-2 ja koko ottelusarjassa 3-1.

Mestarijoukkueen kapteeni Henri Puputti räväytti ensimmäisen jakson ratkaisun läpilyönnillä, joka nosti Vimpelin tappioasemasta jaksovoittoon.

Sotkamo aloitti ensimmäisen jakson tapaan myös toisen jakson terävästi, mutta Vimpeli kampesi rinnalle ja lopulta Janne Mäkelän lyönnillä ohi.

Ruutu Urheilun kuvaa.

Vimpeli liittyi tämän päivän myötä Pattijoen Urheilijoiden kanssa harvinaiseen joukkoon. Vuosien saatossa ainoastaan nämä kaksi joukkuetta ovat päässeet Sotkamon lisäksi nostamaan mestaruuspyttyä Hiukan pesäpallostadionilla.

Vimpelille mestaruus on sen historian viides miesten pääsarjatasolla. Tämän ja viime syksyn lisäksi mestaruudet löytyvät vuosilta 1960, 1965 sekä 2010.

– Olen sanonut, että se unelma (voittaa mestaruus Sotkamon Hiukassa) on vielä täyttymättä. Nyt sekin on saavutettu, totesi vahvan kauden pelannut Henri Puputti Ruutu Urheilun haastattelussa.

– Ihan kelpo viikko, myhäili kaksi Suomen mestaruutta (B-pojat ja miehet) viikon sisään voittanut Perttu Ruuska.

 

Vimpeli otti mestaruudesta kaiken ilon irti. (Kuva: @saastamoine, Twitter)

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.